hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler
    expand
    KAYNAK DHA

    Ankara'daki terör saldırısında bombalı bir aracın patlatılması sonucu hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu. Eskişehir'de öğrenci olan Kerim Sağlam da ablasını ziyaret için Ankara'ya gelmişti. O da dünkü saldırıda hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi. Ailesi ile birlikte Ankara'da yaşayan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrerncisi olan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

    Saldırıda ölen üniversiteli Kerim, ablasını ziyarete gelmiş

    Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan 23 yaşındaki Kerim Sağlam'ın üniversitede okuduğu Eskişehir'den ablasını ziyarete gittiği öğrenildi.

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine, bu kente gitti. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ailesinin saldırıdan sonra haber alamadığı Sağlam'ın olay yerinde yaşamını yitiridiği öğrenildi. Abla Pınar Sağlam, sosyal medyadaki hesabından, 'Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi ben öleydim gardaşım' diyerek kardeşinin fotoğrafını yayınladı. Kerim Sağlam’ın cenazesinin bugün Turhal’a getirileceği, yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Üniversite öğrencisi Gizem de hayatını kaybetti

    Ailesi ile birlikte Ankara'da yaşadığı öğrenilen genç kızın kimlik tespiti için aileden DNA örnekleri alındığı ve yapılan testler sonucunda ölenlerden birinin Giresunlu üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya olduğu belirlendi. Akkaya'nın cenazesinin yarın Giresun'a getirilerek Keşap ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Kızılay'daki terör saldırısının kurbanlarından kimlikleri tespit edilen ve işlemleri tamamlananlar ailelerine teslim edildi. Saldırının kurbanları arasında 42 yaşındaki polis memuru Nevzat Alagöz ile bir de Anayasa Mahkemesi çalışanının annesi, babası ve kız kardeşi bulunuyordu.

    Maçta görevli polis evine dönerken şehit oldu

    Kızılay Güvenpark'ta dünkü terör saldırısında Balgat'ta görevli polis memuru 42 yaşındaki Nevzat Alagöz şehit oldu. Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında görevli olarak bulunduktan sonra evine gitmek isteyen 2 çocuk babası Alagöz, patlamada şehit düştü.

    Nevzat Alagöz'ün şehit haberi sonrası memleketi Iğdır'daki 14 Kasım Mahallesi'nde yaşayan babası Gulem Hüseyin Alagöz'ün evine Türk bayrağı asıldı. İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, mahalledeki aşevine giderek şehit Alagöz'e taziyede bulundu. Yüksel Babal, şehit babası Gulem Hüseyin Alagöz'e sarılarak teselli etmeye çalıştı.

    Nevzat Alagöz'ün cenazesi bugün akşam saatlerinde memketine getirilecek. Alagöz, yarın Karakoyunlu İlçesi'nde toprağa verilecek.

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Anayasa Mahkemesi teknisyeninin ailesi de öldü

    Anayasa Mahkemesinde teknisyen olarak çalışan bir personelin, annesi, babası ve kız kardeşinin durakta bekledikleri sırada terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

    Anayasa Mahkemesi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Mahkememiz personelinin de içinde bulunduğu yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzurunu ve birliğimizi hedef alan bu alçak saldırıların amacına ulaşamayacağına olan inancımızı yineliyoruz.

    Milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı. Yüksek Mahkeme'de teknisyen olarak görev yapan personelin aile üyeleri Bağdat, Muharrem ve Perihan Çermik'in cenazeleri bugün ikindi namazını müteakip Karşıyaka Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

    Cenaze törenine Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın da katılması bekleniyor.

    Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi de hayatını kaybetti

    Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Dura'nın Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu.

    Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Oğuzhan Dura'nın Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybettiğini bildirdi.

    Akdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde başmüfettiş olan Oğuzhan Dura da Güvenpark'taki saldırıda hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

    Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rabbim tüm hayatını kaybedenlere ve Oğuzhan Dura'na rahmet etsin" ifadelerine yer verdi.

    Üniversite öğrencisi Berkay toprağa verildi

    Bombalı terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metalurji Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş, Polatlı'da göz yaşlarıyla toprağa verildi. 

    Üniversiteli Berkay Baş'ın cenazesi Polatlı Şentepe Mahallesi Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Polatlı şehir mezarlığında toprağa verildi. Berkay'ın babası Rasim Baş, Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde Kısım Amiri olarak çalışıyordu. Rasim-Funda Baş çiftinin en büyük oğlu Berkay'ın dışında Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan Volga ile lise üçüncü sınıf öğrencisi Pelin olmak üzere 3 çocuğu bulunuyor. Acılı haberi alan Baba Rasim Baş, yakınlarıyla birlikte patlamanın olduğu Ankara'ya gitti ve hastanelerde oğlunu aradı. Yakınları, "Gezmediğimiz hastane kalmadı, en son Berkay'ın cenazesini Keçiören Adli Tıp Merkezi'nde bulduk" dediler.

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

     

    ODTÜ'de bu sabah kampüs alanında bir araya gelen bir gurup öğrenci, okul arkadaşlarını kaybettikleri saldırıyı protesto etmek için oturma eylemi yaptı.
    Daha sonra yürüyüşe geçen öğrenciler ellerinde hayatını kaybeden arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı.

    ''Yastayız, lanetliyoruz''

    Öte yandan saldırının ardından ODTÜ'den bir açıklama yapıldı. 'Yastayız, lanetliyoruz' başlığını taşıyan ve üniversitenin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Ankara’da masum insanları hedef alan bir menfur saldırı daha yaşadık. Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi. Acımız büyük. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz.

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Aynı aileden üç kişi hayatını kaybetti

    Sivas Divriğili Muharrem Çermik ile eşi Bağdat Çermik ve kızları Perihan Çermik, Tuzluçayır semtinde akraba ziyaretine gitmişlerdi.

    Ziyaretin ardından, Balgat’taki evlerine dönmek üzere Kızılay’da otobüs beklerlerken gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldüler. 

    Anne karnında terör kurbanı oldu

     

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

     

    Anne karnında terör kurbanı oldu

    Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş'ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

    Polis memuru eşiyle birlikte 2,5 ay sonra doğacak olan bebekleri için alışverişe çıkan 42 yaşındaki Songül Bektaş, Güvenpark'ta bulunan banklara soluklanmak için oturdu. Bombalı saldırının etkisiyle Songül Bektaş, savrularak yere yığıldı. Songül Bektaş'ın üzerine siper olan eşi patlamayı hafif yaralı olarak atlattı.

    Ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Songül Bektaş'ın 2 kere kalbi durmasına rağmen hayata tutundu. Songül Bektaş, karnındaki 6,5 aylık bebeğini kaybetti. Songül Bektaş'ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.
    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Cenazeler toprağa veriliyor

    Ankara'daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Oğuzhan Dura, Hamide Sibel Çetinkaya, Murat Gül ve Feyza Acısu cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

    Emekli uzman çavuş da defnedildi

    Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Taner Kılıç ile emekli uzman çavuş Kemal Kalıç'ın cenazeleri, memleketleri Kırıkkale'de defnedildi.

    Kalıç'ın kız kardeşi Nurhan Coşkun, "Biz kimseye bir şey yapmadık. Gözleri kör olsun. Ocakları sönsün" diyerek ağıt yaktı.

    İki çocuk babası 

    Dün akşam Kızılay Güvenpark’ta düzenlenen hain terör saldırısında yaşamını yitiren 37 kişiden biri olan Eyüp Ensar Ulaş’ın Ankara Bezirhaneli olduğu, çaycılık yaptığı ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Acı haberi alan Ulaş’ın yakınları teröre lanet okudu. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek olan Ulaş’ın cenazesi, Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Bezirhane Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Kurs çıkışı bombanın hedefi oldu

     

    Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda KPSS'ye hazırlık için kursa giden Sümeyra Çakmak, kurs çıkışı durakta otobüs beklerken hayatını kaybetti. Sümeyra Çakmak’ın Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Özel bir kolejde sınıf öğretmeni olan Şahap Çakmak ve ev hanımı Hava Çakmak, 3 çocuklarından en büyüğü Sümeyra Çakmak’ın cenazesini teşhis etmek için sabah erken saatlerde Ankara’ya gitti. Aile, Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’nda kızlarının cenazesini teşhis ederek teslim aldı. Sümeyra Çakmak'ın cenazesinin Bayburt’ta toprağa verileceği öğrenildi.
    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

     15 yaşında terör kurbanı oldu

    37 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, Gölbaşı ilçesindeki Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi 9-D sınıfı öğrencisi Atakan Eray Özyol (15) da yaşamını yitirdi. 100. Yıl Çukurambar’da ikamet eden Özyol’un yakınları sinir krizleri geçirirken, sınıf arkadaşları ise olayın şokunu atlatamadı. Eğlenceli ve hayat dolu bir öğrenci olduğu öğrenilen Atakan Eray Özyol’ın ölüm haberi sınıf arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu.

    Yaşanan olayın ardından Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi 9-D sınıfı öğrencileri bugün dersbaşı yapamadı. Okul yönetimi ve öğrenciler, Özyol’un ikamet ettiği 100. Yıl’a giderek ailesinin acısını paylaştı.

     

    Ankaradaki terör saldırısında hayatını kaybedenler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow