hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone prototipini kaybeden işçi intihar etti

    iPhone prototipini kaybeden işçi intihar etti
    expand

    Çin'de iPhone üreten bir fabrikanın gizlilik derecesi yüksek bölümünde çalışırken bir prototipi kaybettiğini bildiren işçi, intihar etti. 25 yaşındaki işçi Sun Danyong'un intiharı, gözleri Apple'ın çok sıkı uyguladığı ürün gizliliği ilkesine çevirdi.

    Southern Metropolis Daily gazetesindeki haberde, rakipler ve gazetecilerden bilgi saklamak için yüksek derecede gizlilik uygulanan birimde çalışan Sun Danyong adlı işçi, 12'nci kattan atlayarak yaşamına son verdi.

    Sun'un söz konusu fabrikanın prototip ürünleri Apple firmasına gönderen biriminde çalıştığı ve 13 Temmuz'da bir prototipi kaybettiğini bildirdiği açıklandı.

    Şıncın'da bulunan ve Apple ürünleri üreten Foxconn Teknoloji Grubu, 25 yaşındaki Sun'un intihar ettiğini doğrulamasına rağmen, nedeni hakkında ayrıntı verilmedi.

    Habere göre, ölen işçinin arkadaşları, Sun'un dairesinin şirketin güvenlik görevlileri tarafından arandığını ve Sun'un gözaltına alınıp dövüldüğünü ileri sürdü.

    Gözler Apple'da

    Fabrika güvenlik sorumlusu ise işçinin dövüldüğü iddiasını reddetti. Apple şirketinin sözcüsü Jill Tan, Hong Kong'da yaptığı açıklamada, genç bir işçiyi kaybetmekten derin üzüntü duyduklarını, açılan soruşturmanın sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

    Tan, "Tedarikçilerimizin tüm işçilerimize haysiyetli ve saygı içerisinde muamele etmelerini gerekli görüyoruz" diye konuştu.

    İntihar gözleri, Apple'ın yeni geliştirilen ürünlerde hassasiyetle uyguladığı gizlilik ilkesine çevirdi.

    Ürün gizliliği ilkesini şirket kültürü haline getirip tavizsiz uygulayan Apple daha önce de yeni ürünlere ilişkin şirket içinden sızdırılan bilgileri yayınlayan medya gruplarına dava açma tehdidinde bulunmuştu.

    Foxconn'un üst düzey yöneticisi Li Cinming de açıklamasında, "Sun'un ölümü bize çalışanlarımızın psikolojisiyle de ilgilenmemiz gerektiğini gösterdi" diye konuştu.

    Sun Danyong'un bir yıldır firmalarında çalıştığını ve parlak bir gelecek sunduğunu belirten Li, "böyle bir genci kaybetmenin derin acısı içerisinde olduğunu" söyledi. Soruşturmaya devam eden polis henüz olayla ilgili bir açıklamada bulunmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow