hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD banknotlarında kokaine rastlandı

    ABD banknotlarında kokaine rastlandı
    expand

    ABD'de, özellikle büyük şehirlerde tedavüldeki banknotların yüzde 90 kadarının kokain izi taşıdığı ortaya çıktı.

    Amerikan Kimyacılar Derneği (American Chemical Society) tarafından yapılan araştırmaya göre, bu oran, 2 yıl önce yapılan benzer bir çalışmada ortaya çıkan sonuçlara nazaran yüzde 20 kadar artış göstermiş bulunuyor.

    American Chemical Society araştırmacıları, Washington'da pazar günü düzenlenen konferansta, aralarında ABD, Kanada, Brezilya, Çin ve Japonya'nın bulunduğu 5 ülkedeki 30'dan fazla büyük kentte tedavülde dolaşan banknotların incelendiğini açıkladı.

    Bu çalışmaya göre, Amerikan ve Kanada paraları, sırasıyla yüzde 90 ve yüzde 85 oranlarıyla en çok kokain izi bulaşmış paralar.

    Bu paraları Brezilya'dakiler izliyor, Çin ve Japonya'dakilerdeki oran ise sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 12 oranında. Çin ve Japon paraları üzerinde kokain izinin ilk kez incelendiğini belirten araştırmacılar, sonuçların kokain kullanımının yayıldığını ve ABD'nin bazı bölgelerinde de artış gösterdiğini ortaya koyduğunu söylüyor.

    Araştırmacılar, ABD'de 2 yılda kaydedilen bu artışın insanları umutsuzluğa sürükleyen resesyonla ilgisi bulunabileceğini düşünüyor ve bu tür araştırmaların belli bir toplumda uyuşturucu kullanımı eğilimlerini saptamaya olanak sağlayarak, uyuşturucuyla mücadeleye hizmet edebileceği görüşünü savunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow