hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalyan lotosu çıldırdı: 141 milyon euro

    İtalyan lotosu çıldırdı: 141 milyon euro
    expand

    İtalya'da süper lotoda rekor ikramiye 84. çekilişte de devrederek 141 milyon 500 bin euroya yükseldi.

    Şans oyunlarında Avrupa tarihinde dağıtılan en yüksek ikramiye, bu geceki çekilişte de sahipsiz kaldı. İtalya'daki büyük ikramiye ulaştığı bu yeni rakamla, şans oyunlarında dünyanın en büyük ikinci ikramiyesi unvanını da elde etmiş oldu.

    Rekor ikramiyede rakamın yükselmesine paralel olarak, İtalyanların süper lotoya ilgilerinde de artış gözlendiği belirtildi. Edinilen bilgilere göre, altıyı bulma umuduyla grup halinde süper loto oynama eğilimi de güçlenmeye başladı.

    Bu geceki çekiliş öncesinde Modena'da, 2000 kişilik bir grubun 81 bin euroluk süper loto oynamış oldukları kaydedildi.

    Ağustos ayı içerisinde İtalyanların süper loto oynamak için harcadıkları para miktarının, 338 milyon euroya ulaştığı açıklandı. Açıklamaya göre, İtalya'da Ağustos ayında her 24 saatte 26 milyon euro süper lotoya yatırılıyor.

    Bunun da temmuz ayına oranla süper lotoya yatırılan para miktarında yüzde 87,7'lik bir artış anlamına geldiği belirtildi. Dünya tarihinde şans oyunlarındaki en yüksek ikramiye, halen ABD'deki Powerball oyunu tarafından dağıtılıyor.

    ABD'deki Powerball'da çarşamba günü yapılacak çekilişte verilecek ikramiye miktarının 172,8 milyon Avro tutarında olduğu belirtildi.

    Ancak İtalya'daki süper loto, bu gece itibarıyla dünya çapında dağıtılan en yüksek ikinci ikramiye konumuna yükseldi. İtalya'nın elde ettiği bu rekor, daha 31 Ağustos 2007'de 194 milyon ABD doları (137,8 milyon euro) tutarında bir ikramiye vermiş olan ABD'deki Mega Millions'a ait idi.

    İtalya'da, bu geceki çekilişte de altıyı hiç kimsenin tutturamamasının ardından, umutlar yarın gece yapılacak çekilişe kaldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow