hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhuriyet'in her şeyi Mehmet Sucu'yu kaybettik

    Cumhuriyetin her şeyi Mehmet Sucuyu kaybettik
    expand

    Uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan ve her hafta yayımlanan "Enternet" köşesinde Cumhuriyet okurlarıyla buluşan Mehmet Sucu bir süredir tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

    Sucu, bir süredir akciğer kanseri ile mücadele ediyordu.

    Mehmet Sucu, aynı zamanda haberlerini CNNTurk.com'da takip ettiğiniz Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı (MİHA) öğrencilerine hem ders veriyor hem de etkinliklerinde yardımcı oluyordu.

    Mehmet Sucu'nun yaşamöyküsü

    1960 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Mehmet Sucu İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü master mezunu.

    1982 yılında Hürriyet gazetesinde muhabir olarak meslek hayatına başlayan Sucu, bu sürecin ardından Günaydın gazetesinde görev aldı. 1995 yılında Cumhuriyet gazetesinde Yazı İşleri'nde çalışmaya başlayan Sucu 2002 yılında gazetede Yazı İşleri Müdürü oldu. "Halk Bunu Bilmesin" ve "12 Eylül Yasakları" adlı iki kitabı bulunan ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü'ne layık görülen usta gazeteci, Canan Sucu ile evli ve çiftin Fırat Sucu isminde bir oğlu bulunuyor.

    Mehmet Sucu yıllardır Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde "sayfa tasarımı" konusunda dersler veriyordu.

    Mehmet Sucu'nun cenazesi yarın (11 Ekim 2009) ikindi namazının ardından, Şişli Camii'den alınarak Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow