hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'ya "Nobel", Erdoğan'a "Noel"

    Obamaya Nobel, Erdoğana Noel
    expand

    Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 Noel Baba Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini bildirdi.

    Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılı Noel Baba Barış Ödülü adayları arasında Başbakan Erdoğan'ın da yer aldığını belirterek, konseyin ABD'li bir üyesi tarafından Erdoğan'a önerilen ödül gerekçesinde, Ermenistan ile olan ilişkilerin gösterildiğini kaydetti.

    Açıklamasında, Türkiye'de 1995'ten itibaren her yıl aralık ayında, barışı, erdemliliği ve iyi ahlakı yaşatmak isteyen tüm insanlar adına bir kişiye, bir kuruma veya bir topluluğa Noel Baba Barış Ödülü verildiğini hatırlatan Karabulut, 2010 adaylarının, Süleyman Demirel (Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı), Recep Tayyip Erdoğan (Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı), Hugo Chavez (Venezuela Devlet Başkanı), Hayrettin Karaca (TEMA Vakfı Onursal Başkanı), Armando Narcıso (İtalya / Babbo Natale; Noel Baba) ve Muazzez İlmiye Çığ (Sümerolog) olduğunu bildirdi.

    Karabulut, 2010 yılı aday tespit süresinin 29 Aralık 2009'da sona ereceğini ve konsey üyeleri arasında en çok oyu alan kişiye Noel Baba Barış Ödülü'nün 31 Aralık 2010'da verileceğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow