hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çömleğe gömülü çocuklar

    Çömleğe gömülü çocuklar
    expand

    Suriye-Japonya ortak tarihi eser heyeti, tarihi Tedmur kentinin kuzey savunma seddi merkezinde bulunan 129 nolu ev tipi mezarda sürdürdüğü çalışmalarını bitirdi.

    SANA'nın haberine göre heyet bu sezonda yaptığı çalışmalarda, çalışma alanının topografik ve mühendislik haritası çıkartıldı, yıkıntı halinde olan mezarın tarihi mimari özelliklerinin belgelenmesi gibi çalışmalar yapıldı. Bu bilgiler önümüzdeki yıl mezarın restore edilmesi için kullanılacak.

    Tedmur Tarihi Eser Müdürlüğünden Ömer el-As'ad, heyetin bu yıl ki çalışmalarında içine 2 yaşından küçük çocukların defnedildiği 13 mezar keşfettiklerini söyledi.

    İki mezarın içinde çömlek içine gömülü birkaç aylık çocuk kemiklerine rastladıklarını söyleyen el-As'ad, bu kalıntıların M.S 3. yüzyıl refah döneminde olan Tedmur Krallığı dönemine ait olduğunu belirtti.

    Taş merdiven aracılığıyla mezarın bahçesine girildiğini hatırlatan uzmanlar, mezarın güney duvarında su kuyusu bulunduğunu ve bilinen Tedmur mezarlarından dolayı eskiden Tedmurluların ölümden sonra ikinci hayat inancı olduğu belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow