hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir Türk ve bir Yahudi "One Minute Cafe" açtı

    Bir Türk ve bir Yahudi One Minute Cafe açtı
    expand

    ABD'nin New York kentinde yaşayan Türk iş adamı Üzeyir Tari, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta söylediği "One Minute" sözünden esinlenerek, Yahudi iş adamı ve yakın arkadaşı Eliyahu Nurieli ile Manhattan'da "One Minute Cafe" adlı işyeri açtı.

    Asıl mesleği elektronikçilik olan Türk iş adamı Tari, "Başbakanımız, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı'na bu çıkışı yaptıktan sonra, ilk olarak Bangladeşli bir müşterimiz bize Erdoğan'ın gösterdiği tavrı ve duyduğu memnuniyeti aktardı" dedi.

    Bu sözün dünya çapında ses getirmesinden sonra satışlarında çok artış olduğunu fark ettiklerini belirten Tari, "Ardından pek çok müşterimizin bize bakış açısı değişti. Bu sözün bize ekonomik olarak ciddi katkı sağladığını gördük" diye konuştu.

    Manhattan'da bulunan İstanbul Cafe'nin de sahibi olan Malatyalı Tari, Erdoğan'ın bu sözünün kendilerine bir Türk olarak büyük onur verdiğini ve İsrailli ortağıyla yeni açacağı cafeye bu ismi koymayı kararlaştırdığını söyledi.

    Yakın arkadaşı ve 9 yıllık ortağı Eliyahu Nurieli'nin Türkiye hayranı bir İsrailli olduğunu kaydeden Türk iş adamı, "Amerika'ya geldiğimden beri onunla ortağız. Diğer işlerimizi de birlikte yapıyoruz. Başbakan Erdoğan'ı Eliyahu da seviyor. Bu ismi önerdiğimde onun da hoşuna gitti ve One Minute Cafe'yi açmaya karar verdik" ifadesini kullandı.

    Yahudi iş adamı Nurieli de, son 2 yılda 4 defa Türkiye'ye gittiğini, İstanbul'u ve Türk insanlarını çok sevdiğini ifade ederek, Üzeyir Tari ve diğer Türklerle çok iyi anlaştığını, Başbakan Erdoğan'a da sempatisi olduğunu vurguladı.

    Mülk sahibi itiraz etti


    İş adamı Tari, One Minute Cafe'yi açmak için Manhattan'da kiraladıkları dükkanın sahibiyle 10 yıllık anlaşma yaptıklarını bildirdi.

    Mülkün sahibinin de bir başka Yahudi olduğunu belirten işadamı, "Mülk sahibi, imzayı attığımızın ertesi günü tekrar yanımıza gelerek, bize ticari nedenlerle sözleşmeyi feshetmek istediğini söyledi" dedi.

    Üzeyir Tari, sözleşmenin iptali için kendilerine yüksek miktarda para önerildiğini, ancak teklife olumlu yaklaşmadıklarını belirtti.

    Tari, "Yahudi dükkan sahibi, bizimle imzaladığı sözleşmeden sonra daha yüksek ücret veren başka bir kiracı bulduğunu söyledi. Anlaşmayı bozması için önerdiği 300 bin dolarlık ücreti kabul etmedik ve Yahudi ortağım Nurieli ile yeni cafemizi açtık" diye konuştu.

    Sıra Times Meydanı'nda

     "Manhattan'daki One Minute Cafe'nin ticari olarak çok iyi gittiğini" belirten Tari, "İyi bir yatırım yaptığımızı düşünüyorum. Cafe, daha birinci ayında başarılı olduğumuzu gösterdi. İsminin de etkisi çok oluyor" dedi.

    İşadamı olarak ABD'de çeşitli yatırımları olduğunu söyleyen Tari, "One Minute markasıyla cafe açmaya devam edeceklerini, iki tane daha One Minute Cafe planladıklarını ve New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda kiralık yer aradıklarını" belirtti.

    Times Meydanı'nda dükkan buldukları anda ikinci kafenin hizmete gireceğini vurgulayan Türk iş adamı, ünlü meydanın günün 24 saati turistlerle dolu olduğunu ve burada da başarıyı yakalayacaklarına inandığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow