İndex

Artık herkes "Örümcek Adam"...

Artık herkes "Örümcek Adam"...

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Suyun yüzey gerilimini kullanarak geliştirilen düzenek, bir gün "Örümcek Adam" gibi duvarda yürümeyi sağlayabilir.

ABD'nin Cornell Üniversitesi'nden bilimadamlarının geliştirdiği düzenek, duvarlara yapışabilen ve duvardan çıkabilen eldivenler ve ayakkabıların üretilmesinde kullanılabilecek.

Bilim adamlarının geliştirdiği düzenek, gözenekli levha ile kapatılmış bir su haznesi ve çok küçük deliklerle (mikron bazında) kaplı bir levhadan oluşuyor.

Levhaya 9 voltluk pille verilen elektrik sayesinde su gözenekli levha ve deliklerden giriyor, damlacıkların yüzey gerilimi levhanın başka bir yüzeye yapışmasını sağlıyor.

"Proceedings of National Academy Science" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atan bilimadamlarının hesaplarına göre delik boyutu azaltılıp, delik sayısı artırılınca "yapışma kuvveti" de artıyor.

Fransız "Le Nouvel Observateur" dergisinin internet sitesinde de yer alan makalede, düzeneğin anahtar gibi küçük ağırlıkları asmak için de kullanılabileceği belirtildi. Düzenek derginin internet sitesinde görülebiliyor.


Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam