hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madenci oğlunun acısı... Babası bu kez kurtulamadı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Zonguldak'ta önceki gece özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden madenci Mustafa Sarı'nın oğlu Doğukan Sarı, ilk facianın ardından babasının neden yine madene girdiğini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Gelik Beldesi'nde özel kömür ocağında meydana gelen göçükte maden işçisi 41 yaşındaki Mustafa Sarı yaşamını yitirmiş, 1 işçi yaralanmıştı. Sarı'nın, 7 Ocak 2013'te Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürtmesinden yaralı kurtulduğu ortaya çıktı.

    2013'de hastanedeki tedavisinden sonra bir süre inşaatlarda çalışıp marangozluk yapan Mustafa Sarı'nın, daha sonra tekrar maden ocaklarında çalışmaya başladığı belirtildi. Sarı'nın, göçükte öldüğü maden şirketinde ise 1 ay önce iş başı yaptığı kaydedildi. 

    Hastanede konuşmuştu

    Mustafa Sarı, 4 yıl önceki kazadan sonra hastanede DHA'ya yaptığı açılamada, "Ben orada bizden umudu kestiler sanmıştım. Ölürsem eşim aklıma geldi. Onlara kim bakar, kim şey yapar diye. Öyle korktum. Doğukan'ın sesini ocaktan çıkınca duydum. Yanına gittim 'Ben iyiyim annene söyle' dedim" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow