hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarma lise mezunu personel alımı | Sıhhiyeci uzman erbaş başvuru ekranı

    Jandarma lise mezunu personel alımı | Sıhhiyeci uzman erbaş başvuru ekranı
    expand

    Jandarma lise mezunu personel alımı yapacağını açıkladı.TSK bünyesinde sıhhiyeci jandarma olarak görev yapmak isteyen adaylar için açılan başvuru ekranı Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Peki uzman erbaş sayılacak olan sıhhiyeci jandarmalar için gereken şartlar neler? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda TSK bünyesinde istihdam edilmek üzere sıhhiyeci uzman erbaş alımları yapılacağı belirtildi. Lise mezunlarını da yakından ilgilendiren açıklamada askerlik görevini tamamlamış ya da halen askerlik altında bulunan personellerin bu alımlardan yararlanabileceği dile getirildi.

    JANDARMA SIHHİYECİ UZMAN ERBAŞ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sağlık meslek lisesi mezunlarının yararlanabileceği jandarma alımlarında başvuru öncesi dikkat edilmesi gerekenler Jandarma Genel Komutanlığı tarafından duyuruldu.

    JANDARMA’DA SIHHİYECİ OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

    Meslek lisesinin acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olan kişilerin başvurabileceği sıhhiyeci uzman erbaş alımlarında başvuru yapacak kişinin ya askerlik görevini tamamlamış ya da halen silah altında bulunması gerekiyor. Askerlik görevini tamamlamış olan adayların 16 Aralık tarihi itibariyle tercih sürelerinin üzerinden 3 yıldan fazla zaman geçmemesi gerektiği ifade edildi. Buna göre 16 Aralık 2013 tarihinden önce askerlik görevini tamamlayan adaylar bu alımlardan yararlanamayacak. Adayların ayrıca düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor. (1 Ocak 1991 tarihinden sonra doğanlar için)Sözleşmeli erbaş ve erlerden(Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü Mezunu) en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 tarihi ve sonrasında doğanlar için)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BOY VE KİLO ŞARTI

    Jandarmanın bünyesinde istihdam edilecek adayların 164 cm’den uzun olması gerektiği ifade edilirken boy uzunluğunun çıplak ayakla kilo ağırlığınınsa spor eşofmanı ile ölçüleceği dile getirildi.Bütün sınavları geçen adayların sevk edildikleri hastaneden “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur” onaylı sağlık raporu almaları gerekiyor.Adayların taksirli suçlar hariç hiçbir suçtan ceza almamış olması gerektiğini ifade eden Jandarma Genel Komutanlığı görev yapacak personellerin TSK’nın şeref ve haysiyetine gölge düşürecek davranışlarda bulunmamış olması gerektiğini de vurguladı.

    Jandarma lise mezunu personel alımı | Sıhhiyeci uzman erbaş başvuru ekranı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

    Sıhhiyeci jandarma uzman erbaş olacak kişilerin son başvuru tarihi olan 9 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını tamamlamış olması gerekiyor. İnternet üzerinden tamamlanan başvuruların ardından adaylar istenen belgelerle belirtilen merkezlere bireysel başvuru da yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow