hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lavrov: "Batı ile işbirliği yetersiz"

    Lavrov: Batı ile işbirliği yetersiz
    expand

    Moskova'da yarın gerçekleşmesi planlanan üçlü zirvede Suriye konusu ele alınacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantı için "Durumun düzelmesine gerçekten etki edebileceklerle detaylı ve belirli müzakerelerde bulunacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le yapacakları Suriye toplantısı için, "Durumun düzelmesine gerçekten etki edebileceklerle detaylı ve belirli müzakerelerde bulunacağız" dedi. Lavrov, yarın Moskova’da yapılması planlanan toplantıya ilişkin, “Durumu iyi yönde etkileyebilecek taraflarla kapsamlı bir görüşme olmasını umuyorum” dedi.

    "Batı ile işbirliği etkisiz"
    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın Moskova’da Türk ve İran Dışişleri Bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan Suriye toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Lavrov, “Batılı partnerlerimizin kendilerini dinleyenler üzerinde etkisini kullanmaktan ziyade retorik ve propagandayla uğraştığı bir dönemde durumu iyi yönde etkileyebilecek taraflarla kapsamlı bir görüşme olmasını umuyorum” dedi.

    Lavrov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinin Suriye konusunda daha ziyade söylem ve propaganda ile uğraştığını bu nedenle onlarla işbirliğinin etkisiz olduğunu bildirdi.

    Çavuşoğlu bugün Rusya'ya gidiyor

    Rus Bakan, Türk ve İranlı mevkidaşıyla Moskova'da yapacağı toplantıyı, "Durumun düzelmesine gerçekten etki edebileceklerle detaylı ve belirli müzakerelerde bulunacağız" şeklinde değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce 27 Aralık Salı günü için planlanan Türkiye-İran-Rusya toplantısı yarın yapılacak. Çavuşoğlu, toplantıya katılmak üzere bugün Moskova'ya hareket edecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow