İndex

Polis araçları durduracak uzaktan kumanda istiyor

Polis araçları durduracak uzaktan kumanda istiyor

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
İngiliz polisi hükümetten araçları uzaktan kumanda ile durdurabilmek için yetki ve gerekli teknolojinin sağlanmasını istiyor.

(Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra) -- “Büyük Birader” teknolojisi şimdi de sürücüleri hedefliyor.

Hız kameraları, yol tümsekleri ve cep telefonu yasaklarından sonra sürücüler için bir kötü haber daha.

Bu sayede araçlar sürücüleri dışından başka birinin bir düğmeye basması ile durdurulabilecek.

Polisin kullandığı teknoloji ile ilgili araştırmalar yapan kurumlar şimdiden bu fikir üzerinde çalışma başlattı.

İngiliz Polis Memurleri derneği başkanı başkomiser Jim Hammond, Avrupa’da bir konferansta  yaptığı konuşmada, “Motorlu bir aracı uzaktan kumanda ile durdurabilmek için etkili bir alet elde etmek önceliklerimizden biridir” dedi.

Ancak İngiliz Sürücüler Vakfı müdür yardımcısı Bert Morries, “İnsanlar araçlarının kontrolünün Büyük Birader’e verilmesini istemiyor. Böyle bir şey önümüzdeki yıllarda kabul edilebilir ama buna adım adım yaklaşılması gerekir” dedi.

Araçları uzaktan durduran teknoloji kulağa bilim kurgu filmlerinde görülen bir teknoloji gibi gelse de bunu yapabilecek teknolojini altyapısı şu anda mevcut. Bu teknolojinin temel prensipleri hali hazırda kamyonların hızını saatte 80 km ile sınırlayan sistemler ve çalınan araçları hareketsiz kılan immobilizerlerde kullanılıyor.



Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam