hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birleşmiş Milletler Halep için alarma geçti

    Birleşmiş Milletler Halep için alarma geçti
    expand

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Halep'te Suriye rejimi ve müttefiklerinin sivillere yönelik katliama başladıkları haberleri nedeniyle alarma geçti. BM Genel Sekreter Sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada, "Bölgeden katliam haberleri geliyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç semt daha düştü, Halep'te sona gelindi

    Halep'te 100 bin sivil 8.5 kilometreye sıkıştı

    BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Halep'te Suriye rejimi ve müttefiklerinin sivillere yönelik katliama başladıkları haberleri nedeniyle alarma geçtiği bildirildi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı yazılı açıklamada, BM'nin Halep'teki durumu bağımsız olarak gözlemleme imkanı bulunmadığını ancak bölgeden katliam haberleri geldiğini belirtti. Dujarric, "BM Genel Sekreteri Ban, Halep'te çocuk ve kadınların da arasında olduğu çok sayıda sivilin katledildiği haberleri nedeniyle alarma geçti" ifadesini kullandı.

    İki taraf da uyarıldı

    Ban'ın Halep'teki siviller için taşıdığı ciddi endişeyi ilgili taraflara ilettiği ve Suriye Özel Elçisine konuyu ilgili taraflar nezdinde takipetmesi için talimat verdiğini kaydeden Dujarric açıklamasında, "BM, sahadaki tüm taraflara sivilleri koruma ve uluslararası insancıl hukuka uyma yükümlülüklerini hatırlatıyor. Bu, özellikle Suriye hükümeti ve müttefiklerinin sorumluluğu"ifadelerine yer verdi. Suriye'nin kuzeyindeki doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi veİran komutasındaki Şii milislerin ele geçirdikleri semtlerde sivillere yönelik katliamlara giriştikleri bildirilmişti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Üç semt daha düştü, Halep'te sona gelindi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow