hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter'da #notayyip savaşı

    Twitterda #notayyip savaşı
    expand

    Twitter dün ilginç bir mücadeleye sahne oldu. Aşk-ı Memnu'nun dünya trendi olmasından sonra harekete geçen bir grup #notayyip'i trend yapmak istedi, bir grup siyasi oluşum da buna engel olmaya çalıştı... İşte o mücadeleden detaylar...

    Her şey Aşk-ı Memnu'nun Twitter'da dünya çapındaki trendlerde 1 numaraya çıkmasıyla başladı... Artık Twitter'da Türkiye'nin kendi bir numaralarını yaratma zamanı gelmişti...

    Bir grup Twitter eylemcisi hareket geçti ve #notayyip dedi. Daha doğrusu #notayyip'i bir dünya trendi haline getirmeye çalıştılar.

    Grup kısa sürede büyüdü... Binlerce mesaj tweetlendi. Grubun hiçbir siyasi görüşün güdümünde olmadığının altı çizildi.

    Ancak siyasi amaçlı bir grup bu twitter hareketini sabote etmeye çalıştı. Düzenlenen saldırıların kanıtları #notayyip hareketi tarafından trend eyleminin sayfasında yayımlandı.

    Twitter'da #notayyip hareketinin "en esaslı, en çarpıcı" tweet'lerini görmek için buraya tıklayın...

    Grubun amacı neydi?

    "Twitter bildiğimiz gibi, son dönemin en popüler sosyal imleme aygıtı. Bu aygıt içerisinde 140 karakter ile her isteyen fikirlerini, düşüncelerini ..vb. paylaşmaktadır.

    Twitter’ın Trending topics isimli bir bölümü var. Bir dönem bu konuları yerelleştirmeye çalıştılarsa da, en azından şu an için, yerel “trend”ler arasında Türkiye bulunmuyor. Buna karşın dünya çapındaki konu trendlerinde (Worldwide Trending Topics) içerisinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Bey kelimeleri 3. ve 4. sıralarda yer almıştı. Dizinin final bölümü olmasından dolayı Aşk-ı Memnu, yine dünya çapındaki konu trendlerinde (Worldwide Trending Topics) 1. sırada yer almıştı…

    Buradan yola çıkarak, Türkiye’de konuşulan ortak bir konunun Twitter’ın bu listesinde yer alabildiğini görmüş olduk. Böylece, #notayyip kelimesini twitlerimize ekleyerek (kelimenin ne olduğunun pek de önemi yok aslında bu noktada, önemli olan aynı kelime yazılarak bu sıralama içerisine sokabilmemiz) tepkimizi tek bir ağızdan hem de küresel bir şekilde duyurabileceğimiz inancındayız.

    Bu noktada girişilen bu eylem için, boşa kürek çekmek, internetten tepki vermek, klavye delikanlılığı…vb. pek çok tepki gelecektir. Ancak, kimseden de zaten kalkıp “Twitter’da beni istemiyorlar, gideyim bari” demesini beklemiyoruz. Yalnızca, “Bu ülkede tepkisi olan, istemeyen birileri var ve bunun da bilinmesini istiyoruz" düşüncesini göstermektir amacımız.

    İsteyen yazsın, istemeyen yazmasın. Kişisel bir tercihtir. Ancak, bakalım her haberde tepki gösterdiğimiz şeylere karşı, yarı-gerçek bir tepki için ne kadar kişi toplanabileceğiz? "
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow