hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrasya'da geçişler start aldı

    Avrasyada geçişler start aldı
    expand

    Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez, deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden araç geçişi başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 Aralık 20016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldıkları görkemli bir açılış töreninin ardından, Avrasya Tüneli ilk yolcularını kabul etmeye başladı. Avrasya Tüneli’nin trafiğe açılması, vatandaşların ve medyanın yoğun ilgisiyle karşılandı. Ömer Keşoğlu adlı bir sürücü, Avrasya Tüneli’nden ilk geçen kişi olmak için saat 05.00’te gişe bölgesine gelerek beklemeye başladı ve tünelden ilk geçen kişi oldu. Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ), çalışanları da tünelden geçmek için bekleyenleri çiçeklerle karşıladı. Asya ve Avrupa yakalarından ilk geçen 1.000’er kişiye ise hatıra olarak Avrasya Tüneli anahtarlığı ve tünel güvenliği broşürü hediye edildi.

    Avrasya Tüneli’nde güvenlik en üst düzeyde

    Her 100 metrede bir yer alan acil durum telefonları, kamu anons sistemi, radyo anonsu ve GSM alt yapısı sayesinde yolculuk esnasında kesintisiz bir iletişim imkânı sağlanıyor ve acil durumlarda bilgi akışı kesilmiyor.  Her 200 metrede bir yerleştirilen çıkış odaları, güvenlik odaları olarak veya tüneldeki güvenli kata ulaşmak için kullanılacak. Tüneller, birbirinden tamamen izoledir.
    Avrasya Tüneli için özel olarak tasarlanan devriye araçları ve motosikletler, her türlü kazaya müdahale edebilecek teçhizata sahip. Avrasya Tüneli 7/24 kontrol odasından izleniyor
    Tünei ve güzergahı 400 kamera ile izleniyor. Tünel içindeki trafik akışı kontrol odasında 10 operatör ve süpervizörler tarafından 24 saat boyunca takip ediliyor.
    Tünel girişlerinde ve içerisinde 7/24 görev yapan her türlü donanıma ve eğitime sahip İlk müdahale ekipleri, herhangi bir olaya birkaç dakika içerisinde müdahale edecek durumda bulunuyor. Ekipler kontrol merkezinden yönlendiriliyor.Operatörler, tünel içinde yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşı İstanbul İtfaiyesi, 112 Ambulans Merkezi, emniyet ve AFAD'la koordineli olarak çalışıyor.
    İlklere ve rekorlara imza atıldı Konumu, teknik üstünlükleri ve çok yönlü özellikleri ile “tünel inşaatçılığında” çığır açarak dünyanın ilgisini çeken Avrasya Tüneli, kıtalar arası yolculuğu 5 dakikaya indirdi. Bu büyük proje, 700 mühendis ve 12.000’den fazla kişinin 14 milyon adam/saat çalışmasıyla planlanandan 8 ay önce, yaklaşık 4 yılda tamamlanarak hizmete açıldı.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow