hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan Basın Bakanlığı binasında patlama

    Yunanistan Basın Bakanlığı binasında patlama
    expand

    Atina'da Yunanistan Basın Bakanlığı binasında patlama meydana geldi.

    Yunan basın-yayın organları, özel ALTER ve ANT1 televizyonlarını saat 23.25 ve 23.29'da telefonla arayan, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin, kentin en işlek ana yollarından olan "Singru Caddesi" yakınındaki bakanlık binasında 12 dakika içinde bir patlama meydana geleceği ihbarında bulunduğunu duyurdu.

    Televizyon kanallarına ulaşan ihbarı değerlendiren polisin bölgeyi trafiğe kapattığı belirtilen haberlerde, meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre yaralanan olmadığı kaydedildi.

    Öte yandan, ALTER televizyonu, ihbarda bulunan kişinin patlama zamanının yanı sıra, ihbarın asılsız olmadığı ve mücadelenin devam edeceğini söylediğini de belirtti.

    Haberlerde, terörle mücadele ekiplerinin olay yerindeki araştırma ve incelemelerini sürdürdükleri bildirildi. Başkent Atina'da Yunanistan Parlamento binasının bulunduğu Sindagma Meydanı'nda bir çöp tenekesine patlayıcı madde yerleştirilmiş, saldırıda yaralanan olmamıştı.

    Adını, geçtiğimiz yıl düzenlediği bombalı saldırılarla duyuran "Ateş Hücreleri" adlı örgüt, saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

    Yine mi 'Ateş Hücreleri''?

    Bu arada, Yunan basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerinde, dün saat 23.50 sularında yapılan saldırının, en son geçen cumartesi gecesi Atina'da, Yunanistan Parlamentosunun da bulunduğu Sindagma meydanında düzenlenen bombalı saldırıyı da üstlenen "Ateş Hücreleri" örgütünce yapılmış olması olasılığı üzerinde durulduğunu belirtti.

    Saldırıda zaman ayarlı patlayıcı kullanıldığının belirlendiği kaydedilen haberlerde, metal bir kutuya yerleştirilen patlayıcının bakanlık binasının önüne bir çantayla bırakıldığı bildirildi.

    Eylemin henüz herhangi bir örgüt tarafından üstlenilmediği, terörle mücadele ekiplerinin ise araştırmalarını sürdürdüğü kaydedilen haberlerde, saldırının hedefinin, can kaybı yaratılmasından çok maddi hasara yol açmak olduğu değerlendirilmesinde bulunuldu.

    Yunan basını, dünkü saldırı öncesinde Yunan özel ALTER ve ANT1 televizyonlarını 23.25 ve 23.29'da telefonla arayan, kimliği henüz belirlenemeyen bir şahsın, kentin en işlek ana yollarından olan Singru caddesi yakınındaki bakanlıkta 12 dakika içinde bir patlama meydana geleceği ihbarında bulunduğunu duyurmuştu.

    Polisin bölgeyi trafiğe kapattığı belirtilen haberlerde, saldırıda yaralanan olmadığı da kaydedilmişti.

    Öte yandan adını ilk olarak geçen yıl duyuran "Ateş Hücreleri", Selanik kentindeki Makedonya - Trakya Bakanlığı binasının yanı sıra Atina'da eski İçişleri Bakan Yardımcısı Panayotis Hinofotis ile eski Milli Eğitim Bakanı Marietta Yannaku'nun evlerinin bulunduğu apartmanlara bombalı saldırılar düzenlemişti. Örgüt ayrıca, eski Başbakan Kostas Karamanlis'in Pedion tu Areos meydanındaki seçim mitingi sırasında, Gilfordu caddesinde bir çöp tenekesine patlayıcı yerleştirilen eylemi de üstlenmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow