İndex

İtfaiyecilerin gösterisine sert müdahale

İtfaiyecilerin gösterisine sert müdahale

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
İspanya'da hükümetin, acil yardım hizmetlerini özelleştirmek istemesine tepki var. Çoğunluğu itfaiyecilerden oluşan kamu çalışanları gösteri yaptı. Polisin müdahalesi sert oldu.

İspanya'da itfaiyeciler ve acil yardım merkezi çalışanları eylemde. Ve polisle çatışıyor.

Protestocuları sokağa döken gerekçe, İspanyol hükümetinin, acil yardım hizmetlerini özelleştirmek istemesi.

Yaklaşık 500 itfaiyeci ve Acil Yardım Merkezi çalışanı ülkenin kuzeyindeki La Coruna kentinde biraraya geldi.

Protestocu kamu çalışanları, bölgesel hükümet binasına yürüyerek taleplerini dile getirmek istedi ama polis engeline takıldı.

Çoğunluğu itfaiyecilerden oluşan göstericiler polisin "dur" ihtarına uymayınca çatışma başladı. Polisin müdahalesi sert oldu.

Polis, göstericilere gaz bombası ve coplarla saldırdı. Protestocular ise taşlar ve ellerindeki demirlerle polise karşılık verdi.

Olayların ardından bazı göstericiler yaralandı. Yaralananlar hastanede tedavi altına alındı.


İlgili Konular » İspanyadiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam