hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak'ta seçimler öncesi Yezidilere vaat

    Irakta seçimler öncesi Yezidilere vaat
    expand

    Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin, Mart ayında yapılacak genel seçimlerde Yezidilerin oylarını alabilmek için dini bayramlarını tanıma vaadinde bulunduğu bildirildi.

    Irak resmi haber ajansı INA'nın bildirdiğine göre, Erbil'de adı açıklanmayan bir diyanet yetkilisi, bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'nin, Irak'ın kuzeyinde yaşayan Yezidilerin dini bayramlarını tanıma ve bu bayramları resmi tatil etme vaadinde bulunduğunu söyledi.

    Haberde, Yezidilerin Barzani'den dini bayramları ve kendi takvimlerine göre yılbaşının resmi tatil kapsamına alınmasını istedikleri belirtildi.

    "Yezidi yılbaşısı ve Kırklı yaz bayramının resmi tatil kapsamına alınmasını bölgesel yönetimden istiyoruz" diyen Yezidi bir yetkili, Yezidiler için çok önemli olan bu iki bayramın resmi tatil kapsamına alınması için gerekli yerlere birçok kez müracaatta bulunduklarını, ancak sonuç alamadıklarını ifade etti.

    Ağırlıklı olarak Irak'ın Musul kentinde yaşayan Yezidilerin bugün toplam sayısının 500 bin civarında olduğu tahmin edilirken, Suriye, Türkiye, İran, Gürcistan ve Ermenistan'da da cemaatleri bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow