hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'dan terör örgütüne darbe

    İrandan terör örgütüne darbe
    expand

    İran güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, 4 terörist ölü ele geçirilirken, Savunma Bakanlığı tesislerine sabotaj hazırlığı içerisinde olan 3 terör örgütü mensubu da gözaltına alındı.

    İran güvenlik güçleri, ülkenin kuzey batısında "Batı Azerbaycan" olarak da anılan bölgede terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi.

    Güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan silahlı çatışmada, 4 terörist ölü ele geçirildi.

    Operasyonda 4 adet kaleşnikof marka tüfek ile 3 adet el bombasına el konuldu.

    Ölü ele geçirilen PKK/PJAK'lı teröristlerin, 27 Temmuz 2009 tarihinde Mahabad'da polis güçlerine düzenlenen kanlı saldırının failleri olduğu kaydedildi.

    Öte yandan, İran güvenlik güçlerince başkent Tahran'da düzenlenen bir başka operasyonda ise Savunma Bakanlığına ait tesislerden birine bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları belirtilen 3 PKK/PJAK örgütü mensubu yakalandı.

    Terör örgütünün hücre evinde yapılan aramalarda 12 kilogram patlayıcı madde, 3 kalaşnikof marka tüfek ile yüklü miktarda paranın ele geçirildiği bildirildi.

    Bu arada, geçen yıl başkent Tahran'da gerçekleştirilen bir operasyonda yakalanan Şirin Elem Kulu adlı terör örgütü sorumlusunun İran Devrim Mahkemesinde devam eden yargılaması karara bağlandı.

    Kulu'nun, "Terör örgütü PKK/PJAK adına bombalı eylemler gerçekleştirmek, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek, İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek ve terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından idam cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

    Aynı suçlamalardan idam cezasına çarptırılan terör örgütü sorumluları İhsan Fetahiyan, Hasan Hikmet Demir ve Fesih Yasemini, geçtiğimiz aylarda idam edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow