İndex

"Belediye Başkanı" Erdoğan'a BM Habitat ödülü

"Belediye Başkanı" Erdoğan'a BM Habitat ödülü

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Geçtiğimiz yıllarda bir suikasta kurban giden Lübnan Başbakanı Refik Hariri adına konan Birleşmiş Milletler Habitat Ödülü bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Belediye Başkanlığı döneminde gösterdiği yönetimden dolayı verildi.

BM Habitat olarak bilinen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı, Erdoğan'ı 1990'lı yıllarda İstanbul Belediye Başkanı'yken gösterdiği “liderlik, devlet adamlığı ve iyi yönetim"den dolayı bu ödüle layık gördüğünü açıkladı.

BM Habitat Yönetim Kurulu Başkanı Anna Tibaijuka, ödül dolayısıyla Başbakan Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, “BM Habitat'ının tarihi yazılırken, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olarak yaptığı katkılar unutulmayacak" dedi.

Tibaijuka, ödülün, bu ay sonunda Rio de Janeiro'da gerçekleştirilecek Dünya Şehircilik Forumu'nda Başbakan Erdoğan'a törenle verileceğini duyurdu.

2005 yılında Beyrut'ta bombalı bir suikastte hayatını kaybeden Lübnan Başbakanı Hariri'nin adına verilen ödül, bütün insanların konut sahibi olmasının teşvik edilmesini amaçlıyor.

İlgili Konular » AKPTürk Telekom Arena diğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam