İndex

Berlin, İngiltere ve Yunanistan ile mücadelede

Berlin, İngiltere ve Yunanistan ile mücadelede

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Avrupa Birliği çatısı altında bu aralar rahat huzur yok. Almanya ve Yunanistan arasındaki "Yunan ekonomisini kurtarıp kurtarmama" pazarlığında seviye belden aşağı düştü. Almanya-Fransa aksıyla, İngiltere arasındaki iktidar mücadelesindeyse son kavga unsuru birliğin yeni Dışişleri Bakanı Lady Ashton. Ashton'ın, ekibinde fazla sayıda İngiliz'e yer verdiğini savunan Berlin, rahatsız.

Almanya'nın başı, Avrupa Birliği çatısı altında bir yanda İngilizlerle diğer yanda Yunanlılarla dertte.

Basına yansıyan bir Alman Dışişleri Bakanlığı belgesine göre, Berlin Avrupa Birliği'nin yeni Dışişleri Bakanı Catherine Ashton'dan şikayetçi.

Lizbon anlaşmasıyla oluşturulan Dışişleri Bakanlığı makamının ilk sahibi olan Ashton, Avrupa'nın diplomatik kadrolarında, İngilizlere fazla yer vermekle suçlanıyor.

Alman Dışişleri belgesinde, "İngilizleri diplomasiyi ele geçirmesinin engellemesi gerektiği" gibi iddialı ifadeler var.

Ashton'ın Dışişleri Bakanlığı aslında, Fransa ve Almanya ile İngiltere arasındaki pazarlığın bir ürünü.

Avrupa Birliği başkanlığı Fransa ve Almanya destekli Herman Van Rompuy'e giderken, Dışişleri Bakanlığı İngiltere'nin adayı Lady Ashton'ın olmuştu.

AP geçtiğimiz hafta karışmıştı

İngiliz Dışişleri Almanlar gibi tedbirsiz davranmıyor, ancak Van Rompuy de İngiltere'de pek popüler bir isim değil.

Sağcı bir İngiliz milletvekili, bunu geçtiğimiz hafta Avrupa Parlamentosu çatısı altında hatırlatmıştı.

Alman Dışişleri gözünü İngiltere'ye çevirmişken, Almanya ve Yunanistan arasındaki medya savaşı da kızıştı. Alman gazeteleri Alman halkının Yunanistan'ı kurtarmak zorunda olmadığı haberleri yaparken, Yunan basını, Yunanistan'daki Nazi işgalini ve Amanya'nın bunun bedelini ödemediğini hatırlattı.

Tartışma karşılıklı suçlamalarla da kalmadı, doğrudan küfre dönüştü.

Alman haber dergisi Focus, antik Yunan heykeli "Milo Venüsü"nü, uygun olmayan bir el hareketi yaparken gösterdi. Yunanistan'a "Avrupa'nın yalancıları" dedi.

Yunan medyası, buna Hitler'e aynı hareketi yaptırarak cevap verdi. Alman medyası kullanılan esprileri her geçen gün biraz daha ağırlaştırarak, restleşmeyi  devam ettiriyor.

Bütün bu sürtüşmeler, "birliğin çatısı çatırdıyor" dedirtmese de, uyum ve daha fazla entegrasyon hedefi her geçen gün biraz daha zarar görüyor.

İlgili Konular » Avrupa Birliğidiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam