hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köstebek "Yeşil Prens" CNN'e konuştu

    Köstebek Yeşil Prens CNNe konuştu
    expand

    Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve İsrail'in iç istihbarat teşkilatı Shin Bet için çalışan, Hamas kurucularından Şeyh Hasan Yusuf'un oğlu Musab Yusuf, CNN International'dan Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. Birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan "Yeşil Prens" lakaplı ajan, ilk başlarda amacının Shin Bet'i içeriden çökertmek olduğunu ileri sürdü.

    Musab Hasan Yusuf, Amanpour'a nasıl Shin Bet ajanı olduğunu anlattı:

    "1996 yılında tutuklandığımda bana onlarla çalışmamı teklif ettiler. Ben de teklifi kabul ettim. Amacım çifte ajanlık yaparak, onları içeriden vurmaktı."

    Sonra ne olduysa Musab Yusuf'un Shin Bet'i içeriden vurma fikri bir anda değişti:

    "Shin Bet tarafından işkence gördükten sonra bir hapishaneye nakledildim. Orada Hamas liderleri Hamas üyelerine işkence ediyordu. Benim de kafam karıştı. Hangisi benim gerçek düşmanımdı?"

    Tehlikeli açıklama

    İsrail istihbaratı için 10 yıl çalışan Musab Yusuf, problemin terörizm konusunda teröristlerden çok, onların ideolojileriyle olduğu belirtiyor. Ancak bununla ilgili tehlikeli bir açıklamada bulunuyor:

    "Sokakta uyuşturucu satıcılarından çok, hükümetlere, çete üyelerini yakalamaları için sesleniyorum ve inanıyorum ki asıl çete üyesi İslam'ın Tanrısı..."

    Şu an 32 yaşında olan "Yeşil Prens", 10 yıl önce Hıristiyanlığı seçti. 2007'de Batı Şeria'dan kaçtı, California'da yaşamaya başladı.

    Christiane Amanpour, İsrail istihbarat yetikililerine iddiaları sormak için ulaşmaya çalıştı, ancak cevap alamadı.

    Amanpour; bir istihbarat kaynağının, Musab Yusuf'un anlatıklarını kısmen doğruladığını söyledi, ancak Amanpour'a konuşan aynı kaynak, Yusuf'un Hamaslı üst düzey yetkilileri yakalattığı iddalarının ise "abartı" olduğu görüşünde.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow