Amerikan yönetiminin El Kaide ve Taliban ile mücadelesinin ikinci ayağı olan Pakistan, ardarda intihar saldırıları ile sarsılıyor. Geçtiğimiz yıl Pakistan ordusunun Taliban'a karşı operasyon düzenlediği Svat vadisindeki saldırıda 13 kişi öldü.
Sayidu Şerif kentindeki bir kontrol noktasında düzenlenen intihar saldırısında 37 kişi de yaralandı.
Ülkede Lahor kentinde dün de iki intihar saldırısı düzenlenmişti.
Orduya ait askeri araçların hedef alındığı saldırılarda 45 kişi hayatını kaybetmişti, en az 100 kişi de yaralanmıştı.
Pakistanda son dönemde
şiddet olayları tırmanışta.
Düzenlenen son saldırılar,
Pakistan yönetiminin
taliban militanlarına yönelik operasyonlarını sıklaştırdığı ve üst düzey Taliban yetkilililerinin ardarda tutuklandığı bir döneme rastlıyor.
Hava saldırısıBu arada
Pakistan savaş uçaklarının,
Afganistan sınırı yakınındaki Taliban sığınaklarına düzenlediği saldırıda öldürülen militan sayısı 17'ye çıktı.
Yetkililer, aşiret bölgesi Yukarı Orakzai bölgesinin yakınında düzenlenen hava saldırısında 8 militanın öldürüldüğünü belirtti.
Aşağı Orakzai bölgesinde düzenlenen saldırıda da 9 militanın öldürüldüğü açıklanmıştı. Bir yetkili, bombalanan evlerden birinin Taliban komutanı Aslam Faruki'ye ait olduğunu, ancak komutanın ölüp ölmediğinin bilinmediğini söylemişti.