-
Tayland'daki protesto gösterileri sürüyor
Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva, devrik başbakan Taksin Şinavatra'nın yandaşları "kırmızı gömleklilerin" baskılarına rağmen istifa etmeyi reddetti.
Başkent Bangkok'ta gösteri düzenleyen ve erken genel seçimlerin yapılmasını isteyen "kırmızı gömlekliler" görevi bırakması için ültimatom verirken, televizyondan açıklama yapan Abhisit Vejjajiva, "Göstericiler parlamentonun bugün feshedilmesini istiyor. Koalisyon ise bu talebin kabul edilemez olduğunu düşünüyor" dedi.
Kendi isteğiyle sürgünde yaşayan devrik devlet başkanı, başkent Bangkok'a, özellikle ülkenin yoksul kuzey ve kuzeydoğusundan akın eden on binlerce "kırmızı gömlekli" yandaşına, açıklanmayan bir yerden video bağlantısıyla seslenmiş, ve "Pes etmeyin, Benim için endişelenmeyin. Bu mesele beni aştı, artık ülkenin çıkarı meselesidir" diye konuşmuştu.
Tayland'da 2006'da yapılan darbeden bu yana sürgünde yaşayan Taksin Şinavatra, ülkesinde
yolsuzluk, görevini kötüye kullanma ve Kral'a hakaretle suçlanıyor.
Yorum Yaz |
Yorumları Oku