hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açık saçık SMS'e hapis cezası!..

    Açık saçık SMSe hapis cezası..
    expand

    Birleşik Arap Emirliği'nin Dubai kentinde birbirlerine açık saçık SMS'ler gönderen Hint vatandaşı bir hostes ile şefi üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

    The National gazetesinin haberine göre, Dubai Havayolları şirketi Emirates'te çalışan 42 yaşındaki hostes ile 47 yaşındaki şefi, ahlaksızlığa teşvik suçlamasıyla mahkum edildi.

    Mahkeme, ilk başta her birine 6 ay hapis cezası ve sınır dışı etme kararı verirken, temyiz mahkemesinde ceza düşürüldü ve sınırdışı kararı kaldırıldı. Davayı, karısını şefiyle "zina yapmakla" suçlayan hostesin kocası açtı.

    Mobil telefon servisi Etisalat şirketi de mahkemenin talebi üzerine SMS'leri adalete teslim etti. Mahkemede hostes, şefiyle ilişkisi bulunanın kızkardeşi olduğunu ve telefonunu onun kullandığını söyleyerek kendini savundu.

    Mahkeme buna inanmazken, hostesin kızkardeşini de yalan ifade vermekten üç ay hapis cezasına çarptırdı. Emirliklerin en liberal, turistik ve kozmopolit kenti olsa da Dubai'de açık saçık ve edepsiz sayılan davranışlar hiçbir şekilde kabul görmüyor.

    Bir İngiliz çifti de halka açık yerde öpüştükleri için bir ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow