hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD haziranda Kandahar'a operasyon düzenliyor

    ABD haziranda Kandahara operasyon düzenliyor
    expand

    Üst düzey bir Amerikalı askeri yetkili, Afganistan'ın Kandahar kentine yapılacak büyük operasyonun haziran ayında başlatılacağını söyledi.

    Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, amacın Ağustos ayında Ramazan başlamadan önce güneydeki Kandahar'ı Taliban güçlerinden kurtarmak olduğunu söyledi.

    Kandahar, 2001'deki ABD işgalinden önce Taliban hükümetinin merkeziydi.

    Kent, Taliban militanlarının kalesi durumunda.

    Obama'nın Afganistan ziyareti

    Bu arada, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin sözcüsü Vahid Ömer, ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan'a yaptığı ziyaretin ardından, iki liderin görüşmesinin samimi geçtiğini söyledi.

    Ömer, "ABD ile ilişkimizde iniş çıkışlar oldu. Şu anda inişten çok çıkış var. Bizim de ABD'nin de belli konularda belli görüşleri var, bazen aynı fikirde oluyoruz, bazen olmuyoruz" diye konuştu.

    Selefi George Bush'un aksine Karzai ile daha mesafeli olan Obama'nın hükümetinin stratejisi gereği Beyaz Saray görüşmelere kabine üyelerinin de katılması konusunda ısrarcı olmuştu.

    Afganistan eski Maliye Bakanı Eşref Gani, kabine üyeleri ve önde gelen isimlerle yapılan toplantıda, "iki ülke arasında stratejik işbirliği için bir kurum kurulması" konusunun ele alındığını söyledi.

    Afganistan Araştırma ve Politika Çalışmaları Merkezi Direktörü Harun Mir, "Devlet Başkanı Karzai'ye, ABD'nin önümüzdeki beş yılda düzgün çalışmayan bir hükümete anlayışla yaklaşmayacağına dair çok güçlü bir mesajın verildiğinden eminim" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow