hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürcistan'da biyometrik pasaport dönemi

    Gürcistanda biyometrik pasaport dönemi
    expand

    Gürcistan'da biyometrik pasaport uygulamasına geçiş süreci başladı.

    Gürcistan Pasaport İdaresi Başkanı Georgi Vaşadze, ilk biyometrik pasaportun Gürcistan vatandaşı Malhaz Samsunadze'ye bugün teslim edildiğini söyledi.

    Yeni pasaportlarda kişiye ait bilgilerin elektronik çip içinde yer alacağını belirten Vaşadze, çipli biyometrik pasaportların kullanım sürelerinin 10 yıl olacağını kaydetti.

    Pasaporttaki bilgilerin güvenilir olacağını ve yetkisiz kişilerin o bilgilere sahip olamayacağını vurgulayan Vaşadze, uygulamayla pasaportlarda Avrupa standartlarına geçtiklerini ve böylece vatandaşlarının AB ülkelerinde rahat seyahat edebileceklerini söyledi.

    Vaşadze, biyometrik pasaportta yüzde 99 oranında sahtecilik yapılamadığını, projenin 7 milyon avroya mal olduğunu ve büyük bir bölümünün AB tarafından finanse edildiğini kaydetti.

    Yeni pasaport bedelinin 100 Lari (yaklaşık 57 dolar) olacağını ifade eden Vaşadze, AB ile ülkesi arasında vize kolaylığı anlaşması imzalandıktan sonra yeni pasaport sahiplerinin avantajlı olacağını belirtti.

    Vize anlaşmalarından sonra Gürcistan vatandaşlarının AB ülkelerine vizeyi 10 gün içinde 35 dolara alabileceğini bildiren Vaşadze, biyometrik pasaporta sahip olanların sınır geçişlerinde görevlilerle muhatap olmadan özel kontrol noktalarından geçebileceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow