hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polonya açıkladı: "Görüntüler gerçek"

    Polonya açıkladı: Görüntüler gerçek
    expand

    Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski, eşi ve beraberindeki heyetin içinde bulunduğu ve 96 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası ile ilgili şok etkisi yaratan videonun gerçek olduğu belirtildi.

    Polonya Askeri Savcısı, Rusya'nın Smolensk şehrinde meydana gelen uçak kazasından sadece birkaç dakika sonra cep telefonuyla çekilen, kaza yerinde yürüyen üç silüet, silah ve gülüşme sesleri, uçaktan dışarı atlayan bir adam, pilotun yardım çığlığının yankılandığı görüntülerin gerçek olduğunu açıkladı.

    Kazayla ilgili uçuş belgelerinin incelendiği ve 60 kişinin ifadesinin alındığını belirten Askeri Savcı, buna rağmen, kazanın tam olarak ne zaman meydana geldiği konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

    Görüntüleri çekti öldürüldü

    Polonya'da gündeme bomba gibi düşen silah seslerinin yankılandığı görüntüleri cep telefonuyla görüntüleyen kişinin Rus vatandaşı Adriej Mendierej'in, görüntüleri internette yayınladıktan kısa bir süre sonra sırtından bıçaklanmış olarak bulunduğu ve hastanede yaşam destek ünitesinin kapatıldığı öne sürüldü.

    Uçakta 5 kara kutu

    Öte yandan, düşen uçakta toplam 5 kara kutunun bulunduğu ve kara kutuların tamamının Polonyalı yetkililere teslim edildiği öğrenildi. Düşen uçakta sadece 3 kara kutu bulunmuş ve uzmanlarca analiz edilmişti. Diğer iki kara kutu sırrını koruyor.

    BİR İDDİA DAHA: GİZLİ OTOPSİ!

    Polonya Devlet Başkanı Kaczynski'nin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak, ölenlere ailelerinin rızası olmadan 'gizlice' otopsi yapıldığı iddia edildi.

    Polonya Super Express gazetesi, Moskova'daki adli tıp ve sağlık enstitüsünde görevli uzmanların, Slomensk şehrinde meydana gelen 88'i Polonya delegasyonu, 96 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından sadece bir kaç saat sonra kurbanlar üzerine otopsi yapmaya başladıklarını yazdı.

    Gazete, kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına haber verilmeden 'gizlice' yapılan otopsilerin, yolcuların kazadan önce ya da kazadan sonra mı öldüklerini araştırmak amacıyla yapıldığını belirtti.

    Moskova sessizliğini koruyor

    Polonya'da geniş yankı bulan 'gizli otopsi' haberleri Moskova'yı bir kez daha sessizliğe boğdu. Rus yetkililerin otopsiler sırasında elde edilen en basit bulguları dahi açıklamaktan kaçındığını vurgulayan gazete, kazayla ilgili şüphelerin arttığını ve onlarca sorunun cevap beklediğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow