İndex

Türkiye'nin operasyonuna Barzani'den tepki

Türkiye'nin operasyonuna Barzani'den tepki

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların dün Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombalamasına, Bölgesel Kürt Yönetimi tepki gösterdi. Kürt yönetiminin açıklamasında, "Yerinde olmayan bombardımanın durmasını istiyoruz" denildi.

Kuzey Irak'ta denetimi elinde bulunduran Bölgesel Kürt Yönetimi'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, bu tür operasyonların bölgeyi istikrarsız hale getirdiği görüşü savunuldu.

Açıklamada, "Bölgesel Kürt Yönetimi bu operasyonları, Irak devletinin egemenliğine el uzatma ve yerinde olmayan bir iş olarak adlandırıyor. Bu yerinde olmayan bombardımanın durmasını istiyoruz. Sorunların diyalogla çözülmesini istiyoruz. Şiddet ve saldırılarla hiçbir sonuç alınmayacağına inanıyoruz" denildi.

Öte yandan Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde bugün de gün içinde belirli aralıklarla hareketlilik yaşandı, savaş uçakları kalkıp indi.

Üsten peş peşe kalkan F-16 savuş uçakları Irak sınırına doğru yöneldi. Uçakların saatler sonra üstlerine geri döndüğü gözlendi.

İlgili Konular » PKK Irakdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Ne bakanı olursunuz?
Sizce insanoğlunun yaptığı en büyük tarihsel hata ne?





Devam