hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    J.Lo "o" açıklamayı web sitesinden kaldırdı

    J.Lo o açıklamayı web sitesinden kaldırdı
    expand

    Latin Amerikalı şarkıcı Jennifer Lopez'in KKTC'de vereceği konseri iptal etmesinin ardından, konserin verileceği otelin Lopez'i 40 milyon dolarlık dava açmakla tehdit ettiği iddia edildi. J. Lo'nun KKTC ile ilgili açıklamayı web sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı.

    İngiliz basınında yer alan haberlere göre Lopez, Girne'deki "Cratos Premium" adlı otelde 24 Temmuzda vereceği konseri "siyasi nedenlerle" iptal etti.

    Haberlerde, KKTC'de konser vereceği haberinin ardından sanatçının çok fazla protesto mektubu aldığı ve internetteki sosyal iletişim ağı Facebook'ta konseri protesto edenlerin bir sayfa açtığı ve bir hafta içinde 20 bin kişinin bu sayfaya üye olduğu belirtildi.

    İngiliz basını, sanatçının sözcüsünün ünlülerle ilgili dedikodu haberlerine yer veren TMZ'nin internet sayfasına şu açıklamayı yaptığını yazdı:

    "Kıbrıs'taki koşulları gözden geçirdikten sonra, bu konseri vermemeye karar verdik. Bu, bölgenin siyasi gerçeklerine olan hassasiyetimizi yansıtan bir takım kararı."

    Ancak otelin şarkıcının ücretini ödediğini aktaran İngiliz basını, otelin Lopez'i 40 milyon dolarlık dava açmakla tehdit ettiğini bildirdi.

    Haberlerde, Lopez'in eşi ve çocuklarıyla birlikte KKTC'ye giderek, otelde kalmasının beklendiği bilgisine de yer verildi.

    Bu arada Jennifer Lopez'in KKTC'yi suçlayan açıklamayı web sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı. Bir iddiaya göre ise Lopez, Cratos Premium otelinin sahibine "özür" içeren bir e-posta gönderdi.

    KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Rumların hazımsızlığı"

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, şarkıcı Jennifer Lopez'in KKTC'de bir otelin açılışında vereceği konseri iptal etmesinin "tamamıyla Rum tarafının hazımsızlığı" olduğunu belirterek, "özellikle müzakereler devam ederken böylesi eylemleri hatalı ve son derece yanlış bulduğunu" söyledi.

    Eroğlu, bugün bir ziyareti sırasında gazetecilerin, konunun Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la sürdürdüğü müzakerelerde gündeme gelip gelmediğine ilişkin sorusuna karşılık, "Hayır gelmedi" dedi.

    "Jennifer Lopez'in bir kontrat imzalayıp parasını peşin aldığını" ifade eden Eroğlu, "Bir şarkıcının KKTC'ye gelişini hazmedemeyecek kadar ileri gidilmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını" kaydetti.

    Rumların bu tutumu devam ettikçe iki halk arasındaki tepkilerin gerilemek yerine artabileceğini belirten Eroğlu, Rum tarafını "daha anlayışlı ve hazımlı olmaya" davet etti.

    Eroğlu, "Dolayısıyla halkımızda, bir şarkıcının bile gelişini engellemek için çeşitli entrikalar çevirenlerin, yarın bir uzlaşı, anlaşma sağlandığı zaman neler yapar, Kıbrıs Türk halkına yönelik ne düşünceler içerisine girebilir endişesi başlar" diye konuştu.

    Eroğlu, bir şarkıcının parasını alarak istediği yerde konser verebileceğini sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow