İndex

Wikileaks Beyaz Saray'ı dize getirdi!

Wikileaks Beyaz Saray'ı dize getirdi!

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Beyaz Saray, Wikileaks internet sitesinden, Afganistan savaşıyla ilgili daha fazla bilgi yayımlamamasını istedi.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, NBC'ye yaptığı açıklamada, 90 bin belgenin yayımlanmasının, ABD ile çalışan Afganların ve savaş müttefiklerinin hayatlarını tehdit ettiğini belirtti.

Gibbs, Wikileaks tarafından 15 bin belgenin daha yayımlanmasının daha fazla zarara yol açacağını belirterek, Beyaz Saray'ın, belgeleri elinde tutan kişiden bunları yayımlamamasını rica etmekten başka yapacak şeyi olmadığını söyledi.

Sözcü, Taliban'ın Afganistan'daki yabancı güçlerle işbirliği yapanların isimlerini tespit etmek için belgeleri tarayacağını açıkladığını da hatırlattı.

Manning, ABD'ye götürüldü

Bu arada belgeleri Wikileaks'e sızdıran askerin, Kuveyt'ten Virginia'daki bir askeri cezaevine götürüldüğü bildirildi.

Ordudan yapılan açıklamada, Bradley Manning adlı 22 yaşındaki askerin, mahkemeye çıkana kadar Quantico Deniz Üssü'nde kalacağı belirtildi.

İlgili Konular » Yeni Medyaİnternetİrandiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Kar sizin için ne ifade ediyor?
Sizin için karlı bir günü geçirmenin en güzel yolu nedir?





Devam