hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk atom bombası atıldıktan bir gün sonra...

    İlk atom bombası atıldıktan bir gün sonra...
    expand

    Tarih... 6 Ağustos 1945... Saat 08.15... "Enola Gay" isimli Amerikan uçağı, "Little Boy"u Hiroshima'nın üzerine bıraktı... Yarın yapılacak tören öncesi Hiroshima'nın bomba atıldıktan bir gün sonraki fotoğrafları yayımlandı.

    Bu dünya tarihinin en vahşi, en acımasız, en ölümcül bombasının yani atom bombasının birazdan patlayacağının habercisiydi...

    Enola Gay bombayı bırakınca 155 derecelik bir dönüş gerçekleştirdi, bombanın patlamasıyla da büyük bir sarsıntı geçirdi...

    Ancak buna attıkları bombanın yol açtığına ihtimal bile vermemişlerdi. Aşağıdaki korkunç manzaradan habersiz hızla Tinian Adası'na doğru yol aldı.

    Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait B-29 tipi Enola Gay isimli uçağın bıraktığı bu bomba Hiroshima'da 140 bin kişinin ölmesine neden oldu.

    Bombanın düşmesinin ertesi günü Hiroshima'da neredeyse hayat yoktu. Belki II. Dünya Savaşı'nın en acımasızı Adolf Hitler'di... Ama en büyük yıkımı ABD gerçekleştirmiş oldu.

    Aradan 65 yıl geçti... Birleşmiş Milletler Genel Sekretir Ban Ki-Mun'un önderliğinde yarın Hiroshima'da bir anma töreni düzenlenecek. Törene ölenlerin anısına 140 bin kişi katıldı.

    Amerika Birleşik Devletleri ilk kez bu törende temsil edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow