İndex

İran, nükleer yakıt takasını görüşmeye hazır

İran, nükleer yakıt takasını görüşmeye hazır

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ülkesinin, batılı güçlerle nükleer yakıt değişimini görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Yomiuri Shimbun adlı Japon gazetesinde bugün yayımlanan röportajında Ahmedinecad, İran'ın, ağustos sonu veya eylül başı, BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi (ABD, Britanya, Fransa, Rusya, Çin) ve Almanya'nın oluşturduğu altılı grup ile, İran'daki tıbbi araştırma reaktörüne yakıt temini konusunda görüşmelere yeniden başlayabileceğini belirtti.

Ahmedinecad, "Nükleer yakıt temin edilmesi halinde yüzde 20 zenginleştirmeyi (uranyum) durdurmaya söz veriyoruz" ifadesini kullandı.

Ülkesinin uranyum zenginleştirme hakkı bulunduğunun altını çizen Ahmedinecad, "İran hiçbir zaman ne savaş başlattı ne de nükleer bomba sahibi olmak istedi" şeklinde görüş belirtti.

Ahmedinecad, nükleer program konusunda, İran halkının karşılıklı saygı ilkesine dayalı, dürüst bir diyalogdan yana olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, "Maalesef, Batılı güçler, hala diyalogda üstünlüğü sağlayabilmek için tehdit savuruyor. Buna da diyalog denmez, çünkü diyalog karşılıklı anlaşma demektir, tehdit etmek değildir" dedi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney çarşamba günü yaptığı açıklamada, nükleer program konusunda yaptırım ve askeri tehditler ortadan kalkmadığı sürece İran'ın ABD ile görüşmeyeceğini belirtmişti.

İran, nükleer programını sivil ve barışçıl amaçlarla nükleer enerji elde etmek için başlattığını ifade ediyor.



İlgili Konular » İrandiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam