hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    I. Dünya Savaşı'ndan kalma asker bulundu!

    I. Dünya Savaşından kalma asker bulundu
    expand

    İtalya Alpleri’ndeki bir buzulda I. Dünya Savaşı’ndan kalma bir askerin donmuş cesedi bulundu.

    2 bin 800 metre yükseklikte çözülen buzlar arasında bulunan cesedin aradan geçen yıllara rağmen büyük ölçüde çürümeden korunmuş olduğu ortaya çıktı.

    Üniformasından çizmelerine kadar büyük ölçüde korunmuş halde kalan cesedin I. Dünya Savaşı sırasında İtalya ile Avusturya-Macaristan arasında bölgede yaşanan çarpışmalarda görev almış bir İtalyan askerine ait olduğu saptandı.

    Daily Mail’in haberine göre, Ceset, İtalya’nın kuzeyindeki Canazei bölgesinde bulundu. Avusturya sınırına yakın olan bölge aynı zamanda popüler bir kış sporları merkezi olarak biliniyor.

    İtalyan askerin cesedi, bölgede araştırma tarihi malzemeler arayan Dino De Bernardin adlı bir amatör tarihçi tarafından bulundu. Erimekte olan buzun altında birtakım karaltı gördüğünü söyleyen Bernardin, karaltıya daha yakından baktığında bunun bir asker üniforması olduğunu tespit ettiğini kaydetti.

    İtalyan askerin cesedi yerel bir hastanenin morguna kaldırıldı. Cesedin kimliğinin ve ölüm sebebinin anlaşılması için cesede otopsi yapılacağı bildirildi.

    Ancak polis, ilk tespitlere göre İtalyan üniformalı askerin top mermisinden sıçrayan bir şarapnel yarası ya da el bombası patlaması sonucu hayatını kaybettiğinin sanıldığını açıkladı.

    1915-1917 yıllarında Dolomites bölgesindeki yüksekliği 3 bin metreyi bulan dağlarda, İtalyan birlikleriyle Avusturya-Macaristan askerleri arasında şiddetli çarpışmalar meydana gelmişti.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow