hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran önkoşulsuz görüşmeye hazır

    İran önkoşulsuz görüşmeye hazır
    expand

    İran, nükleer faaliyetleriyle ilgili, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'dan oluşan "5 artı 1" ülkeleriyle görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

    İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, ön koşulsuz olarak "5 artı 1" grubuyla müzakerede bulunabileceklerini söyledi.

    İran'ın barışçıl nükleer enerji elde etme hakkının resmen tanınmasını umduklarını kaydeden Mihmanperest, bu doğrultuda BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya'dan oluşan grupla yakın bir gelecekte görüşmeye hazır olduklarını ifade etti.

    Mihmanperest, görüşmelerin başlayıp başlamayacağının, "karşı tarafın tutumuna bağlı olduğunu" savundu ve olası görüşmelerin zamanının henüz belirlenmediğini kaydetti.

    Tahran yönetimi, ayrıca "5 artı 1'e" başka ülkelerin de katılımını öngören yapısal değişiklik için öneride bulunmuştu. Taraflar arasında şu ana kadar yapılan müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine, BM Güvenlik Konseyi'nde İran aleyhinde yaptırım kararları alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow