hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya, ETA'nın ateşkesini reddetti

    İspanya, ETAnın ateşkesini reddetti
    expand

    İspanya hükümeti Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ayrılıkçı ETA örgütünün kalıcı bir ateşkes çağrısını "yetersiz" olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

    BBC’nin haberine göre İspanyol yetkililer, kalıcı bir barış için ayrılıkçı örgütün her türlü şiddeti tamamen reddetmesini beklediğini duyurdu.

    Ayrılıkçı örgüt 5 Eylül’de tek taraflı ateşkes ilan etmişti. Maskeli iki ETA yöneticisi, dün de Bask bölgesinde yayınlanan Gara gazetesine konuşmuş ve "doğru koşullar oluşması halinde bir adım ileri giderek, çatışmayı kalıcı şekilde sona erdirmek üzere hükümetle diyaloğa girmeye hazır olduklarını" bildirdi.

    Ancak ETA’nın açıklamalarına İspanyol hükümetinden soğuk bir cevap geldi. El Mundo’ya konuşan bir İçişleri yetkilisi ETA’nın açıklamalarının "vakit kaybından başka bir şey olmadığını"  söyledi.

    Yetkili ETA’dan şiddeti tamamen reddettiğine dair bir açıklama beklediklerini kaydetti.

    İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba da daha önce ETA’nın benzer şekilde birçok kez ateşkes ilan ettiğini hatırlatarak, son açıklamaya güvenmediklerini söylemişti.

    ETA’nın 1968’den beri sürdürdüğü ayrılıkçı mücadele 800’den fazla insanın ölümüne neden olmuştu.

    BBC, ETA’nın silahları bırakma konusunda, siyasi kanadı olan Batasuna’nın şiddetli baskısı baskısı altında olduğunu belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow