hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail İran'ı vurma tatbikatı yapıyor

    İsrail İranı vurma tatbikatı yapıyor
    expand

    İsrail istihbarat sitesi Debka, İsrail helikopterlerinin İran kıyılarına tıpatıp benzeyen Yunan sahillerinde tatbikat yaptığını duyurdu.

    Habere göre, daha önce Romanya'nın İran'ın dağlık bölgelerini andıran iç kesimlerindeki derin vadilerinde tatbikat yapan İsrail helikopterleri şimdi de, İran Körfezi ile Hürmüz Boğazı'ndaki coğrafi koşullara tıpatıp benzeyen Girit adası ile Batı Peleponez kıyılarında tatbikat gerçekleştiriyor.

    16 İsrail helikopteri ile havada yakıt ikmali yapan tankerlerin de yer aldığı tatbikata, Yunanistan helikopterleri de katılıyor.

    Debka'ya göre, Apaçi ve Black Hawk tipi helikopterler Yunanistan'a kadar havada yakıt ikmali yaparak İran topraklarına kadar ulaşabileceklerini gösterdi.

    Helikopterler Girit ve Peleponez kıyılarında denizden 2 bin 400 metre yüksekliğe kadar çıkan dik ve sarp kıyılarla, denizden içeri doğru uzanan vadilerde atış ve manevra tatbikatları yapıyor.

    Denizden bir anda yükselen dik ve sarp dağlık yapı ile kıyıdan içlere doğru uzanan vadiler İran kıyılarının tipik yapısı olarak niteleniyor.

    Dün başlayan Minoas 2010 adlı ortak tatbikat 4 gün sürecek.

    Türkiye'nin Gazze saldırılarından sonra İsrail savaş uçaklarına kapıyı kapatmasından sonra Tel Aviv, Yunanistan'la yakın işbirliği geliştirmeye başlamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow