İndex

ABD'de bütçe açığı rekor kırdı

ABD'de bütçe açığı rekor kırdı

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
ABD'de şubat ayında bütçe açığı 220,9 milyar dolara çıktı. Böylece, aylık bazda en büyük bütçe açığı verilmiş oldu.

Hazine Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ABD'nin bütçe açığı geçen ay bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 artarak 220,9 milyar dolara ulaştı.

Bu mali yılın ilk beş ayında ise bütçe açığı bir önceki yılın aynı aylarına göre yüzde 10,5 artarak toplamda 651,6 milyar dolara yükseldi.

Obama idaresi, bu yıl bütçe açığının 1,56 trilyon dolara ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırmasını bekliyor. Geçen yıl bütçe açığı 1,4 trilyon doları bulmuştu.

Obama yönetimi, bütçe açığının 2011'de de 1 trilyonun üzerinde olmasını bekliyor.

ABD hükümeti, ülkeyi 1930'lardan bu yanaki en derin resesyondan çıkarabilmek için devasa bütçe açığının gerekli olduğunu savunurken, Cumhuriyetçiler teşvik harcamalarını müsrif buluyor ve temel hedef olan işsizliğini düşürülmesi konusunda başarısız olduğunu iddia ediyor.

ABD'de mali yıl 1 Ekim'de başlıyor.


Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam