hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de büyük operasyon: 10 PKK'lı öldürüldü

    Tuncelide büyük operasyon: 10 PKKlı öldürüldü
    expand
    KAYNAKAA

    Tunceli'de terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada bir asker yaralandı, bir terörist yaralı olarak yakalandı. tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada çatışmalarda 10 teröristin öldürüldüğün belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da 'yan bakma' kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı

    Savcı Bharara açıkladı: Zarrab'ın talebi reddedildi

    Tunceli- Pülümür karayolu üzerindeki Kutudere vadisinde başlatılan hava destekli operasyon kapsamında bugün akşam saatlerinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

    Çatışmada bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı. Aynı çatışmada yaralanan bir kadın terörist de güvenlik güçlerince yakalandı.

    Yaralı güvenlik görevlisi ve terörist, geniş güvenlik önlemleri altında Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi.

    PKK'lı 10 terörist etkisiz hale getirildi

    Valilik'ten yapılan açıklamada, Tunceli-Pülümür karayolu üzerindeki Kutudere vadisinde hava destekli operasyon başlatan güvenlik güçlerinin, bugün akşam saatlerinde terör örgütü PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladığı belirtildi. Çıkan çatışmada 10 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, bu teröristlerle beraber bir M16 ve 7 kalaşnikof tüfek ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, bölgedeki operasyonun hava destekli devam ettiği vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muş'ta terör operasyonu

    Muş'ta ise "dur" ihtarına uymayan araçtaki 1 terörist etkisiz hale getirildi, diğeri kaçtı. Araçta bulunan biri köy muhtarı 2 kişi ise örgüte yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Bostankent-Alagün köyü karayolunda icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında arama noktasında durmayarak kaçan bir aracın güvenlik güçlerince takip edildiği belirtildi.

    Araçtan jandarma ekiplerine ateş açıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Çıkan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu ölü, bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık eden 2 kişiden Aligedik köyü muhtarı yaralı, aracı kullanan şahıs ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca kaçan 1 bölücü terör örgütü mensubunu da arama faaliyeti devam etmektedir. Olay yerinde yapılan incelemede 2 M-16 piyade tüfeği, 6 M-16 şarjörü, 180 M-16 fişeği, el bombası, tabanca şarjörü, 15 tabanca fişeği, araç telsizi, telsiz kod tablosu, M-16 piyade tüfeği dürbünü, 2'şer el dürbünü, sırt çantası, uyku tulumu, şemsiye, panço, şal, fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı ve radyo ele geçirilmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow