hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuru soğanın fiyatı rekor kırıyor

    Kuru soğanın fiyatı rekor kırıyor
    expand

    Kuru soğan, market ve manavlarda kilosu 3 liraya kadar yükseldi. Kuru soğan fiyatlarının 20 gün sonra düşmesinin beklendiği bildirildi.

    Domuz gribini önlemede etkili olduğu yönünde yapılan açıklamalardan sonra hızla tüketimi artan kuru soğan fiyatları da kademeli olarak artmaya başladı.

    Toptancı hallerinde eylül ve ekim aylarında kilosu 70 ile 80 kuruştan işlem gören kuru soğan, talebin canlı olması ve bu yıl üretimin az alması nedeniyle hızla yükseldi.

    Kasım, aralık ve ocak aylarında toptan fiyatı 1,5 liraya, market fiyatı da 2 liraya kadar çıkan kuru soğan, mart ayının son günlerinde rekor kırdı.

    Toptancı hallerinde kilosu 2,25 ile 2,5 liraya kadar yükselen kuru soğan, market ve manavlarda kilosu 3 liradan satılmaya başlandı.

    Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, fiyat artışının talebin sürekli canlı kalmasından kaynaklandığını söyledi.

    Fiyat artışının bu yıl soğan hasadının az olmasından ve domuz gribini önlediği açıklamalarından da kaynaklandığını belirten Tavşan, "Soğan hasadı yılda 1 kez yapılır. Soğan, hemen hemen tüm yemeklerde kullanılır. Talebin sürekli canlı olması ve depolarda çok az miktarda ürün kalması sonucu, soğan fiyatları toptancı hallerinde 2,5 liraya kadar çıktı. Çukurova bölgesinde nisan ayının sonuna doğru taze soğanın çıkmasıyla birlikte soğan fiyatları düşmeye başlayacaktır. Soğanı 20 gün daha pahalı yiyeceğiz, daha sonra fiyatlar hızla düşecektir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow