hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK: "Prim borçlarına af yok"

    SGK: Prim borçlarına af yok
    expand

    Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı M. Emin Zararsız, prim borçlarına af yapılmayacağını söyledi. "Anayasa Mahkemesi'nden karar çıksa bile emeklilere maaş farkları için birikmiş ödeme yapılamaz" diyen Zararsız, kayıtdışı ile mücadele için ise yeni bir eylem planı hazırlandığını açıkladı.

    Prim borçlarının yeniden yapılandırılması merak edilen ilk konuydu.

    SGK Başkanı Zararsız, bu konuda af ya da yeniden yapılandırmanın olmadığını altını çize çize söyledi.

    Günlerdir tartışılan bir başka konu Anayasa Mahkemesi'nde emekli maaşları arasındaki uçurumun giderilmesi için açılan intibak davası ile birikmiş maaş farkı almayı bekleyen emekliler...

    Onlara da umut vermeyen Zararsız, "İnsanlar çok ciddi manada sömürüldü. Geçmiş kanuna dayalı işlemlere yönelik bir şey yapılamaz" dedi.

    Emekli derneklerinin işçi emeklilerin maaşlarından yaptığı kesintiler konusunda itirazlar için kendilerini adres gösteren Zararsız, "Sorunun çözüm yeri ise dernekler" dedi.

    Kayıtdışı ekonomiyle mücadele için hükümetin yeni bir eylem planı hazırladığını belirten Zararsız, "Plan 2011 yılından itibaren 3 yıl geçerli olacak" diye konuştu.

    "Mücadeleyi sadece devlet yapamaz" diyen Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Zararsız, sendikaları ve işveren örgütlerini de destek vermeye çağırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow