hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta halısının metrekaresi 62 TL'ye düştü

    Isparta halısının metrekaresi 62 TLye düştü
    expand

    Sümer Halıcılık ve El Sanatları Ticaret A.Ş.'ye ait Isparta halı fabrikasının kapatılmasıyla birlikte, eldeki stokların bitirilmesi amacıyla Orta Asya'dan gelen kültürü simgeleyen Isparta halısının metrekare değeri de 62 TL'ye düştü.

    Bir zamanlar evlenilirken, kız tarafının çeyizde mutlaka olmasını istediği ve prestij kabul edilen Isparta halısı, bugün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

    Sümer Halıcılık ve El Sanatları Ticaret A.Ş.'ye ait Isparta halı fabrikasının üretiminin durdurulmasının ardından makinelerin 19 Nisan'da, ipliklerin 5 Mayıs'ta ihaleye çıkarılması kararlaştırıldı.

    Fabrikanın tamamen lağvedilmesinin ardından 50 personelin farklı illere dağıtılacağı belirtilirken, stoktaki halıların tüketilmesi için kampanya düzenlendi.

    İpek, Hereke ve Isparta halısında yüzde 12 ile 25 oranında indirim yapan Sümer halı fabrikası, Türkiye ve dünya çapında marka haline gelen Isparta halısını, metrekaresi 62 TL'den satışa sundu.

    Sümer halı fabrikası kurucu müdürü Ali Rıza Ercan, bir döneme damgasını vuran Isparta halısının bugünkü değeri hak etmediğini söyledi.

    Isparta halısının, Hereke halısının üçte biri değerinde ölçüldüğünü ifade eden Ercan, "Bugün Hereke halısının metrekaresi 600 TL ise Isparta halısının metrekare değerinin de en az 200 TL olması gerekirdi. Yazık oldu. Bir kültür yok edildi. Bizim dönemimizde halı bu şekilde satılırdı, şimdi ise stokların eritilmesi için başlatılan kampanyada Isparta halısı metrekaresi 62 TL'den satışa sunuluyor" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow