hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK kadroları boş kaldı

    SGK kadroları boş kaldı
    expand

    SGK'ya sözleşmeli personel temini için yapılan atamalarda 267 kadrodan 199'u boş kaldı. İstanbul'daki 138 kadrodan 15'ine, Bursa'daki 25 kadrodan 7'sine, Konya'daki 18 kadrodan 4'üne atama yapılabildi.

    Kurumun taşra teşkilatında bulunan 18 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile buralara bağlı merkez müdürlüklerinde Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli büro personelinin tercih ve atama işlemleri SGK Başkanlığı'nda yapıldı.

    SGK Başkanı Emin Zararsız, burada yaptığı konuşmada, atamaları yapılacak personelin pazartesi günü işe başlayacağını ifade etti.

    Adaylara, bugüne kadar hizmet aldıkları bir kuruma hizmet vermeye başlayacaklarını söyleyen Zararsız, "Bütün amacımız vatandaşın ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayabilmek. Çünkü vatandaşlarımız bize genelde işsiz kaldıkları, hastalandıkları zamanlarında başvuruyorlar. O yüzden güleryüzlü olacağız. Vatandaşı oradan oraya koşturmayacağız" dedi.

    "Anlamakta zorluk çekiyorum"

    Salondaki kalabalığa baktığında 267 kişilik kadronun dolma ihtimalinin zor göründüğü belirten Zararsız, şunları kaydetti:

    "11 Temmuz'daki sınavdan sonra yeni bir yerleştirme yapacağız gibi görünüyor. Mevcut işsizlik karşısında bu durumu anlamakta zorluk çekiyorum. İstanbul'da işe başlayacaklara bin 559, diğer illerdekilere bin 416 lira ödenecek. Bir yandan yüksek işsizlikten şikayet edilirken, bir yandan bu düzeydeki maaşlı işlere ait kadroların dolacağından şüpheliyim. Biz 267 asıl, 267 yedek başvuru bekliyorduk. Bu atamaların yapılamaması tekrar tekrar ilana çıkılması kuruma maliyet getiriyor. Biz bir kerede bunu yapmak isterdik."

    Tüm işlemler birkaç dakika aldı

    Daha sonra başvuru sahipleri, KPSS puanı en yüksekten başlayarak atama yapılacak kadrolar için tercihte bulundu. Her aday başka adayların puanlarını ve tercihlerini ekranda görebildi.

    Tercihini yapan adayların işlemleri salon içerisinde oluşturulan insan kaynakları birimi tarafından bir kaç dakikada tamamlandı. İlk kez uygulanan bu yöntemle belgelerin teslimi, tercih, hizmet sözleşmesinin imzalanması ve tebligat yazısının teslimi işlemleri kısa süre gerçekleştirildi.

    Atamalar sonunda 267 kadrodan 199'u boş kaldı. İstanbul'daki 138 kadrodan 15'ine, Bursa'daki 25 kadrodan 7'sine, Konya'daki 18 kadrodan 4'üne atama yapılabildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow