hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapı Kredi'den B tipi altın fonu

    Yapı Krediden B tipi altın fonu
    expand

    Yapı Kredi, birikimlerini değerlendirirken altına da yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için Altın Fonu'nda talep toplamanın başladığını duyurdu.

    Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, müşterilerinin ağırlıklı olarak altına yatırım yapmasını ve aktif yönetim stratejisi ile portföy çeşitlendirmesinden faydalandırmayı hedefleyen Yapı Kredi B Tipi Altın Fonu'nun, yatırımcılara küçük miktarlarla kolayca ve süresiz yatırım yapabilme imkanını sunduğu belirtildi.

    Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde B Tipi Altın Fonu'nun dünya altın piyasalarındaki fiyat gelişmelerini yüksek oranda yansıtarak orta ve uzun vadede istikrarlı bir getiri sağlamayı hedeflediğini dile getirdi.

    Yılmaz, şunları ifade etti:

    "Yapı Kredi olarak sektörün önde gelen kurumları arasındaki konumumuz ile sunduğumuz geniş fon yelpazemize yeni bir fon eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Portföyün en az yüzde 51'ini devamlı olarak altın ve altına dayalı finansal araçlar ile değerlendiren B Tipi Altın Fonu, sabit getirili menkul kıymetler ve ters repo başta olmak üzere hisse senedi, yabancı tahviller gibi geniş sayıda finansal enstrümana yatırım yapabilen aktif bir yönetim stratejisine sahip. Fon'un performansında karşılaştırma ölçütü olarak yüzde 95 Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (KYD) Altın Fiyat Endeksi'nin ağırlıklı ortalaması ile yüzde 5 oranında KYD Ters Repo Endeksi kullanılıyor. Yapı Kredi B Tipi Altın Fonu, hem döviz hem de TL bazında tasarruflarını değerlendiren, altını orta ve uzun vadeli bir yatırım aracı olarak gören, altındaki fiyat artış potansiyelinden faydalanmak isteyen, emtia piyasalarına ilgi duyan yatırımcılarımıza uygun bir yatırım alternatifi."

    Açıklamada, Yapı Kredi B Tipi Altın Fonu'nun alım satım işlemlerinin Yapı Kredi şubelerinin yanı sıra Telefon/İnternet Bankacılığı aracılığı ile de yapılabildiği bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow