hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro'nun kanadı kırıldı!..

    Euronun kanadı kırıldı..
    expand

    Almanya'nın, Yunanistan'a yardım paketi konusunda yaptığı ihtiyatlı açıklamadan sonra euro, dolar karşısında değer kaybetti.

    Euro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanlarının Yunanistan'a mali yardım sözü üzerine bugün sabah saatlerinde 1.3691 dolarla bir ayın en yüksek seviyesine çıkan euro, daha sonra dolar karşısında yüzde 0,2 gerileyerek 1.3588 dolara düştü.

    Euro 17 Mart'ta 1.3817 dolardan işlem görmüştü.

    Euro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları dün finansal olarak güç durumdaki Yunanistan için 30 milyar euro tutarındaki acil yardım mekanizmasını onaylarken, Atina yönetimi bu mekanizmanın faal hale gelmesini henüz istemedi.

    Almanya'da hükümet sözcüsünün, Yunanistan için üzerinde anlaşmaya varılan finansal kurtarma mekanizmasının aktif hale gelmesi için Avrupalı liderlerin zirve düzenlemesine ihtiyaç bulunduğu açıklaması, euro'nun dolar karşısında gerilemesinde etkili oldu.

    Bu arada, Yunanistan'a yardım mekanizması konusunda varılan anlaşmayla Küresel Menkul Kıymet Borsaları Endeksi olan MSCI, yüzde 0,3 artarak 18 ayın en yükseğine çıktı.

    Japonya dışında Asya borsaları da 22 ayın en yüksek seviyesini gördü ve Tokyo Borsası da yüzde 0,4 değer kazandı.

    Petrol fiyatı 85 doların altında

    Bu arada, ABD ham petrolünün varil fiyatı 85 doların altına indi. Bugün daha önce 85,71 dolara kadar çıkan ABD ham petrolünün varil fiyatı, mayıs ayı teslimi öğleden sonra ise 84,95 dolardan işlem görmeye başladı.

    ABD ham petrolünün varil fiyatı geçen hafta cuma günü 47 sentlik düşüşle 84,92 dolardan kapanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow