hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toyota'dan gaz pedalı özrü

    Toyotadan gaz pedalı özrü
    expand

    Toyota Başkanı Akio Toyoda, dünya genelindeki milyonlarca araçlık geri çağırmalar nedeniyle müşterilerden özür diledi.

    Toyoda, Davos'da Dünya Ekonomik Forumu sırasında yaptığı açıklamada, "Müşterilerimizin canını sıktığımız için son derece üzgünüz" dedi.

    Akio Toyoda, bir an önce müşterilerin kaygılarını ortadan kaldıracak bir açıklama yapacaklarını söyledi.

    Toyota'nın gaz pedallarındaki sorun nedeniyle çağırdığı araçların sayısı bugün itibariyle 7,5 milyonu buldu. Bu rakam, neredeyse Toyota'nın geçen yıl sattığı araç sayısına eşit durumda bulunuyor.

    Toyota, geri çağırmaya konu olan sorunlu gaz pedallarının, Japonya, Avustralya ve Çin hariç Asya'da kullanılmadığını bildirdi.

    Yeni gaz pedali sistemi fabrikalara gitti

    Toyota, yeni gaz pedalı sistemlerini yetkili bayilere değil, fabrikalara gönderiyor.

    Yeni gaz pedallarının fabrikalara gönderilmesi, bazı bayileri sinirlendirdi.

    Bayiler, yeni pedal sistemlerini ilk olarak kendilerinin alması gerektiğini, böylece trafikte olan araçlardaki sorunların giderilebileceğini ifade ediyorlar.

    Florida'da bir Toyota yetkili bayi sahibi Earl Stewart, bayilerde çalışanların sorunlu gaz pedallarının nasıl tamir edileceğini bilemeyebileceğini, ancak yenileriyle değiştirilmesini yapabileceklerini söyledi.

    Toyota Sözcüsü Brian Lyons da yeni gaz pedalı sistemlerinin fabrikalara gönderildiğini teyit ederek, şirketin yeni sistemleri bayilere göndermediğini çünkü parçaların tamir mi edileceği yoksa tamamen yenilerinin mi değiştirileceğine henüz karar verilmediğini söyledi.

    Lyons, Toyota'nın gelecek hafta sorunu nasıl çözeceğini açıklayacağını ve işlemin bir aydan kısa süre içinde bitirileceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow