hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğan Yayın ilk davayı kazandı

    Doğan Yayın ilk davayı kazandı
    expand

    Doğan Yayın Holding, kendisine karşı açılan vergi davalarından ilkini kazandı. 772 milyon liralık vergi ve ceza davasında mahkeme Doğan Yayın Holding lehine karar verdi.

    Doğan Yayın Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan yazısında, "Şirketimizin Halkalı Vergi Dairesi aleyhine açmış olduğu davalardan (862.4 milyon TL vergi aslı ve ceza ihbarnamesinin terkini 'kaldırılması' hakkında) önemli tutarda olan bir bölümünün, şirketimiz lehine sonuçlandığı bilgisi hukukçularımız tarafından şirketimize iletilmiştir" denildi.

    Buna göre, şirketin bağlı ortaklığı Doğan TV Holding A.Ş. hisselerinin Axel Springer AG'nin bir bağlı ortaklığına satışıyla ilgili olarak şirkete tebliğ edilen, 115.3 milyon lira vergi aslı ve 657.2 milyon lira vergi cezası olmak üzere toplam 772.5 milyon lira vergi aslı ve ceza ihbarnamesinin terkini talebi ile açmış olduğu davanın şirketin lehine sonuçlandığı duyuruldu.

    Diğer taraftan, geriye kalan davalardan 4.4 milyon lira vergi aslı ve 7.5 milyon lira vergi cezası ihtiva edenlerin "kısmen kabul, kısmen ret"; 8.2 milyon lira vergi aslı ve 22.9 milyon lira vergi cezası ihtiva edenlerin "bekletme"; 632 bin 240 lira vergi aslı ve 632 bin 240 lira vergi cezası ihtiva edenlerin ise "ret" ile sonuçlandığı ifade edildi.

    Açıklamada, diğer davalarda ise yargı sürecinin halen devam ettiği belirtilerek, bahsi geçen dava sonuçları ile ilgili olarak, yazılı mahkeme kararlarının henüz şirkete ulaşmadığı, bu konuda bir gelişme olduğu takdirde, ayrıca kamuya açıklama yapılacağı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow