hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Coca Cola karını 1.54 milyar dolara çıkardı

    Coca Cola karını 1.54 milyar dolara çıkardı
    expand

    Coca Cola'nın, 2009 yılının dördüncü çeyreğinde karını, bir önceki yılın aynı dönemine göre 55 artırarak 1,54 milyar dolara çıkardığı bildirildi.

    Coca Cola açıklamasına göre, şirket 2008 yılı dördüncü çeyrekte 995 milyon dolar yani hisse başına 43 sent olan karını, 2009 yılı aynı döneminde yüzde 55'lik artışla 1,54 milyar dolara, hisse başına 66 sente çıkardı.

    Şirketin 2007 yılı dördüncü çeyrekte hisse başı karlığının 21 sent olduğu hatırlatılan açıklamada, şirketin gelirlerinin 2009 yılının 2008 yılına oranla altı satış günü kısa olmasına rağmen yüzde 5,3 artarak 7,51 milyar dolara yükseldiği ifade edildi.

    Yaşanan artışta Asya ve Latin Amerika'daki gelişmekte olan pazarlarda yaşanan tüketici harcamalarındaki yükselişin önemli etkisinin bulunduğu vurgulandı.

    Gelişmekte olan ülkelerde yaşanan artışla beraber, Hindistan ve Çin'deki büyük sıçramanın da etkisiyle Coca-Cola'nın dünya genelindeki satış hacminin yüzde 6'lık yükseliş yaşadığı duyuruldu.

    Şirketin gazlı içeceklerinin satış hacminin yüzde 3 arttığı ve Coca-Cola markasındaki artışın da yüzde 4 olarak gerçekleştiği bildirildi. Gazsız içecekler kategorisinde ise satış hacminin artışının yüzde 9 olduğu belirtildi.

    Coca-Cola Şirketi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, insanların artık tünelin sonunda ışık görmeye başladığını vurguladı.

    "Pek aydınlık olmayabilir fakat bundan öncesi kapkaranlıktı" ifadesini kullanan Kent, Japonya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi gelişmiş dünyada iyileşmenin yavaş olacağını ve bunun farkında olduklarını belirtti.

    Buna hazırlıklı olduklarına dikkati çeken Kent, uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda, büyümeyi hızlandırmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerinin altını çizdi.

    Coca-Cola'nın, altyapı oluşturma ve geliştirmeye devam ettiği Çin ve Hindistan'da kar paylarının yavaş yavaş yükselttiği ifade edilen açıklamada, şirketin 2010 yılında yaklaşık 1,5 milyar hisse senedi satın alacağı, 2009'da da aynı miktarda hisse senedi satın almış olduğu belirtildi.

    Şirketin, bu alımın faaliyet karını olumlu bir biçimde etkileyeceğini öngördüğü bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow