Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile akşam saatlerinden sonra İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı Trakya'da 2 ile 4 derece azalacak, diğer yerlerde güneyli rüzgarlarla birlikte 6 ila 8 derece artacak.
Rüzgar kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta, Marmara ile güney ve iç kesimlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esecek.
Uyarılar!KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve
kar, Tekirdağ ve Çanakkale ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde yağmur ve sağanak şeklinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) , İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun batısı ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/s)esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar,
doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.